NEPRAVOMOĆNO

Albanka osuđena na četiri godine zatvora zbog nesreće kod Dubrovnika u kojoj su poginuli brat i sestra

Foto: Dulist
1/4
01.10.2024.
u 12:24

Nesreća se dogodila u travnju ove godine na predjelu Ratac, a optužnica ju je teretila za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja

Klevisa Ymeri, 29-godišnja Albanka, nepravomoćno je danas osuđena na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su život izgubili brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek, javlja Dulist. Nesreća se dogodila u travnju ove godine na predjelu Ratac, a optužnica ju je teretila za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja. Ymeri ostaje u istražnom zatvoru do trenutka pravomoćnosti presude, a ima pravo u roku od 15 dana uložiti žalbu na presudu.

Albanku se tereti da je skrivila prometnu nesreću 9. travnja 2024. na predjelu Ratac između Dubrovnika i Slanog, a u kojoj su živote izgubili brat i sestra Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek. Policijskim očevidom utvrđeno je da je albanska državljanka svojim terencem BMW XM nepropisno pretjecala i frontalno se sudarila s automobilom VW Golf koji je išao iz suprotnog smjera. Ymeri je uhićena odmah po puštanju iz dubrovačke bolnice te joj je određen jednomjesečni pritvor, koji joj je u međuvremenu produljivan. 

– Očekujemo pisani otpravak s obrazloženjem pa ćemo vidjeti što će u njemu pisati. Što se same presude tiče, ona je za obranu očekivana u smislu da je utvrđena kaznenopravna odgovornost moje branjenice za nehajno prouzročenje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Verbalni dokazi su – kao i uvijek – nepouzdani dokazi i oni pretpostavljaju i znače onaj subjektivni dojam svakog svjedoka koji je nešto vidio, zapamtio, čuo tako da su verbalni dokazi po defaultu nepouzdani. Ova presuda se bazira i bazirat će se, pretpostavljam, isključivo na nalazu i mišljenju vještaka koji je pokušao rekonstruirati prometnu nesreću isključivo na temelju materijalnih dokaza koje je policija kao takve fiksirala – rekao je njezin odvjetnik Dragan Pištalo. 

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Dubrovniku je 9. srpnja protiv Ymeri podiglo optužnicu zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa, odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Zbog mogućnosti puštanja na slobodu uz jamčevinu pred dubrovačkim sudom je dvaput održan prosvjed. Oba puta se okupilo stotinjak članova šire obitelji, prijatelja i sugrađana iz doline Neretve i Dubrovnika, koji su nosili brojne transparente i majice sa slikom poginulih Stjepana i Katarine. Obitelj je pokrenula i peticiju na internetu kojom traži "Pravdu za Katu i Stipu".

Komentara 32

SL
SlavaAP
12:40 01.10.2024.

4 godine za 2 mlada zivota i unistenu obitelj.... Jedino cemu se mozemo nadati da ce karma dostici one koji davaju ovakve presude jer ocito pravosude u ovoj prciji ne postoji.

TO
tomislav10
12:44 01.10.2024.

Ljudski život kod nas vrijedi 2 godine...

SA
sani2
12:57 01.10.2024.

A Banožić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije