Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena smjera
Povratak na članak

Strah od 'krimskog scenarija': Okreće li posljednji europski diktator leđa Putinu?

Iako su se dugo vremena Rusija i Bjelorusija smatrale prijateljskim državama, službeni Minsk u posljednje vrijeme postao je jedan od najkompliciranijih partnera za Vladimira Putina.

Komentari 57

MT
makan tahi
21:33 20.11.2017.

nek pazi kakvu juhu jede da ne dobije radioaktivne prišteve

VL
DU
Deleted user
21:35 20.11.2017.

Lukašenko je vrstan političar, zna on da ga i Rusija i EU trebaju ko suho zlato, pa malo svome narodu navlači novaca. Ruku na srce, zaslužili su i od jednih i od drugih da malo odriješe kesu.

VL
ST
stomugromova
22:36 20.11.2017.

Lukašenko je premazan svim mastima.On jako dobro zna ako se otvori EU i SAD,koji ga snube,da će mu se dogoditi obojana revolucija jer Soroš,USAID,CIA,MI6,Mossad itd samo čekaju da im netko malo odškrine vrata pa da provale i nahrupe u kuću tj. državu..Sumnjam da će im Lukašenko pružiti to zadovoljstvo.Sa druge strane,on mora i Ruse držati na razmaku da se previše ne udomaće,a istovremeno ih ne smije gurnuti previše od sebe.

VL
DU
Deleted user
22:15 20.11.2017.

Opet prepisujete tu sirovu globalisticku judeo-masonsku propagandu, ovaj puta iz Die Welta... i to po sistemu "sto se babi htilo to se babi snilo". E pa nista od toga! Lukasenko uvelike ovisi o Rusiji (trziste, energenti, vojna/obavjestajna suradnja itd.) i covjek jednostavno hoce malo veci komadic Putinove torte. Medjutim, on vrlo dobro zna da bi okretanje ka Zapadu znacilo njegov ekspresni pad u obliku nekakve narancaste ili slicne Soroseve "revolucije". Covijek je vrhunski politicar koji je svoju zemlju uspio prebaciti iz komunizma u post-komunizam bez nekih trauma pa ocito nije blesav. Die Welt - uzalud vam trud sviraci!

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
22:31 20.11.2017.

Cuj okrece li ledja Bjelorusija Rusiji? Danasnja Bjelorusija ima skoro 100% zaposlenost i pristojne plate svakom radniku. Cijene su duplo manje za namirnice nego bilo gdje u Europi. Zasto bi se bunili. I uz to nisu imali kriminalnu prvatizaciju jer su radnici odlucivali kome i kako prodati. Njihove tvornice i ako su bili prodate imale su specijalne ugovore o zadrzavanju radnika na poslu a ne otkazima.

VL
DU
Deleted user
01:14 21.11.2017.

Realno 99% informacija koje se plasiraju u tzv. ‘zapadnim demokracijama’ I njihovim podrepasima ko vecernji su ili direktna laž ili perfidna manipulacija. Mislim da sad lažu vec i kod vremenskih prognoza i horoskopa, Svaka zapadna institucija je strogo kontrolirana tvornicaa laži, pocevši od upravnog odbora djecjeg vrtica na dalje.

VL
Avatar abcd
abcd
01:33 21.11.2017.

Zaboravili ste staviti..."Sponzorirani clanak".

VL
DU
Deleted user
22:48 20.11.2017.

Ova vijest i ova zapažanja su kružila u svijetu već prije nekoliko godina. i do danas se nije promijenilo. kad je putim radio manevre na EU granici i na području bjelorusije strahovali su da ta vojska i ne ostane u njihovoj zemlji. ali zašto ova vijest danas u večernjem?

VL
RA
ranko75
22:51 20.11.2017.

Nema sanse da bude Belorusija protiv Rusije, Lukasenko je preiskusan i preozbiljan politicar da bi povjerovao zapadu. Lukasenko je posrednik izmedju rusa i Ukraine, i onda ne moze demonstrirati kako se u svemu slaze sa Putinom, jer ce ga odmah skartirati Ukraina, zato pokazuje kako se ne slaze sa Putinom, a toboz slaze sa Porosenko u necemu,da bi mogao biti posrednik, u korist svih, ali ipak su mu rusi vazniji. Iz toga razloga nije priznao ni Krim da jew ruski, ali je reako ukraincima da su sami priznali da je ruski kada nisu ni pokusali da ga brane imajuci 200000 vojske na Krimu. Gledao sam njegove intervjue engleskim i americkim TV kucama, razturio ih je bolje nego sto bi to Putin uradio.

VL
Avatar TheJack
TheJack
22:18 20.11.2017.

Bjelorusija, ah, ah .... nitko ne rovari po kontejnrima, neuposlenost i kriminal na razini statisticke greske, skolstvo i zdravstvo ujedno, vrhunsko i besplatno, red, rad i bezprijekorna disciplina .... No dobice oni demkraciju kad-tad, pa posla traziti u Svicarskom Croatistanu ....

VL
Avatar superhik74
superhik74
14:57 21.11.2017.

"Zaboravili" ste Mila Djukanovica koji samo (normalno demokratski) diktira Crno-Gorsku mafiju od 1989 kada ga je zajedno s Momirom Bulatovicem tu postavio pokojni mu pajdas Slobodan Milosevic. Dvije godine vise od Lukasenka ali necemo gledati u detalje, ali sada je on nas NATO "saveznik" nakon sto je opljackao Konavle i srusio Dubrovnik. Medjutim tko udje u NATO "pola mu se prasta".

VL
DV
david.vizental
22:00 20.11.2017.

Ivice...vjerovao ti ili ne u Boga...

VL
HH
hrvoje.horvatinic
09:11 21.11.2017.

Kontradoktore teze u članku su te da 1. kada ne postoje ograničenja na granici, to je kao loše, a kada se Rusija ponese prema susjedu s kojom nije u nikakvoj uniji kao prema klasičnoj drugoj državi i ima međunarodnu proceduru za letove iz Bjelorusije, ne valja ni to ha ha. Uvijek se može naći neko objašnjenje. Od kada je to Lukašenko diktator, a imaju izbore.

VL
Avatar ivo587
ivo587
21:37 20.11.2017.

Meni se logički čini, Eu=Njemačka. Moguće da njemačka ima pretenzije na Rusiju radi rudnih bogatstava jer oni nemaju ništa. USA ne vjerujem da imaju interesa se kačiti s Rusima, oni imaju svoje rudno bogatstvo. ameri su Eu ostavili izgleda na cjedilu. zato i Eu pokraj natoa uvodi svoj Eu vojsku i ovi naši isto zovu u vojsku jer ak skuhaju čorbu budu se morali šorati sami s rusima..

VL
Avatar 123456
123456
21:14 20.11.2017.

Ispričavam se - nije Gorbačov nego Hrušćov Nikica.

VL
DU
Deleted user
08:15 21.11.2017.

Konačno nešto što nije iz srbije

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:33 21.11.2017.

bjelorusija nema tajkuna, standard im je sasvim dobar. al opet, kao i u slučaju ukrajine, sve to leži na ruskim leđima. jeftina nafta i plin, koje bjeloruske rafinerije lijepo prerade i skupo prodaju u rusiji. bjelorusi smanjili isporuku derivata rusima, pa im rusi smanjili isporuku sirove nafte, jer su bjelorusi lukavo počeli na zapad prodavati benzin, skuplje nego u rusiji. bjeloruski koncerni sasvim fino posluju po rusiji, zbog spojenih tržišta. lom u tim odnosima će od bjelorusa napraviti sirotinju, i okrenuti je od rusa. to je cilj zapada, odnosno amerikanaca. i u tome budu uspjeli. za 5 godina sve će to biti obojana revolucija.

VL
MA
marsovac
23:10 20.11.2017.

vecina komentra pokazuje intelektualnu snagu petokolonasa po nasim forumima,...........cetnici, srbi, komunisti, socijalisti,.............bilo sta samo da je protiv zapada,........stvarno ste oni od jucer,.......bolesni.

VL
DU
Deleted user
08:17 21.11.2017.

Na kraju kad se sve završi svi će biti u EU i Nato osim Rusije i Srbije

VL
Avatar 123456
123456
21:11 20.11.2017.

Zakaj niko od "pametnjakovoća" nije reagiral kad je ukrajinac Gorbačov uzel Krim Rusiji i potezom pera ga dal svojoj Ukrajini koristeći se položajem generalnog sekretara KPSSSR a. On je to napravil bez da je ikoga pital, a najmanje stanovnike Krima koji su i tada bili Rusi. I sad je problem kaj je Krim voljom naroda i referendumom vraćen Rusiji kojoj je potezom pera jednog diktatora, a Ukrajinca oduzet. To je licemjerje bez presedana!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.