AMAZON SE ISPRIČAO

Opasnosti tehnologije: Alexa izazvala djevojčicu (10) na vrlo opasni viralni izazov

Pixabay
28.12.2021.
u 18:48

Šef vatrogasaca postaje Carlisle u SAD-u Michael Clusker kazao je da električni šok može ubiti sudionike.

Tehnološki div Amazon se ispričao nakon što je glasovni pomagač Alexa na Amazonovom uređaju Echo izazvao 10-godišnju djevojčicu iz SAD-a da dotakne s kovanicom punjač koji je napola umetnut u struju, a taj čin mogao je biti smrtonosan za malenu. 

Kristin Livdahl ispričala je za medije kako je njezina kćer zatražila Alexu da joj da nedjeljni izazov na što joj je glasovni pomagač rekla: - Postavi punjač mobitela do pola u zidnu utičnicu i onda dotakni s kovanicom izložene zupce 

Majka djevojčice objasnila je kako su prije toga radili fizičke izazove u kući jer je bilo loše vrijeme, a curica je željela još jedan izazov. Kristen je ustvrdila kako je uspjela intervenirati kad je čula što je Alexa rekla vičući: - Ne, Alexa, ne! 

Livdahl je kao dokaz svoje tvrdnje objavila screenshot iz Alexe s prijedlogom izazova. 

 

Uređaj je izazov povukao s internetske tražilice iz članka u kojem je stajalo upozorenje roditeljima da spriječe svoju djecu da rade izazov s punjačem koji je postao popularan na TikToku prošle godine. 

Izazov koji je postao hit na internetu žestoko je kritiziran od strane vatrogasaca. 

Šef vatrogasaca postaje Carlisle u SAD-u Michael Clusker kazao je da električni šok može ubiti sudionike. 

- Rezultat ovog je taj što će se netko ozbiljno ozlijediti. Svake godine određen broj ljudi umre zbog električnog šoka. Sve što se radi s električnom opremom, ukoliko niste električar, može biti jako opasno - kazao je Clusker, prenosi Daily Mail. 

Vatrogasac smatra kako tinejdžeri koji se inspiriraju s društvenim mrežama trebaju biti malo odgovorniji. 

Amazon je objavio kako je ažurirao Alexu kako bi spriječio uređaj da predlaže slične aktivnosti u budućnosti. 

- Povjerenje korisnika je u središtu svega što činimo, a Alexa je dizajnirana da pruži točne, relevantne i korisne informacije našim korisnicima. Čim smo postali svjesni te pogreške, poduzeli smo brze mjere da to popravimo - stoji u priopćenju Amazona. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije