otmica

Alžir: U Maliju oteti alžirski konzul i šestero djelatnika konzulata

tuarazi,mali
AFP/PIXSELL
05.04.2012.
u 22:44

Separatisti sa sjevera Malija tvrde da su za otmicu odgovorni islamisti uz koje su se borili kako bi protjerali vladine snage

Alžirski konzul i još šestero zaposlenika konzulata oteti su u gradu Gau u Maliju, zemlji koja graniči s Alžirom, a u kojoj je prije nekoliko tjedana izvršen vojni udar, izvijestila je u četvrtak alžirska vlada.

Alžirski ministar vanjskih poslova Mourad Medelci rekao je kako su konzul i šestero dužnosnika protjerani iz konzulata, a nije poznato u čijim su rukama. Otmica se navodno dogodila u sjevernom dijelu Malija kojeg sada kontroliraju Tuarezima predvođeni separatisti. Međutim, njihov je glasnovornik rekao kako nisu povezani s otmicom, a krivicu je prebacio na islamiste koji su se uz Tuarege borili da sa sjevera protjeraju vladine sigurnosne snage.

Separatisti su okupljeni oko Pokreta za nacionalno oslobođenje Azawada, kako nazivaju dio Malija za čije se odcjepljenje bore. Vojni udar u Maliju proveden je uz opravdanje da se civilna vlast pokazala nesposobnom u borbi protiv separatista, no upravo su za vladanja vojne hunte Tuarezi uspjeli napredovati u zauzimanju teritorija na sjeveru zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije