okrutna vladarica

Američka policija privela princezu zbog trgovine ljudima!

smrt
Thinkstock
11.07.2013.
u 07:39

Saudijska princeza Meshael Alayban (42) oduzela je 30-godišnjakinji iz Kenije putovnicu i povela je sa sobom u Los Angeles

Američke vlasti privele su saudijsku princezu nakon što je ustanovljeno da je u svom domu  držala sluškinju protiv njene volje. Princeza Meshael Alayban (42) oduzela je 30-godišnjakinji iz Kenije putovnicu te je prisiljavala da za nju obavlja teške kućanske poslove u zamjenu za mizernu novčanu naknadu, piše Sky News.

Žena je posvjedočila da je za princezinu obitelj radila i u Saudijskoj Arabiji. Kada se požalila na loše radne uvjete i neisplatu obećane plaće, princeza joj je oduzela dokumente. Alayban je ubrzo odlučila otići u Los Angeles. Sluškinju je povela sa sobom, a veleposlanstvo SAD-a u Saudijskoj Arabiji izdalo joj je vizu za ulazak u zemlju.

Nakon dolaska u Los Angeles, Kenijka je uspjela pobjeći iz princezina stana i ukrcati se na gradski autobus. Tamo ju je uočila jedna žena koja je shvatila da je sluškinja u nevolji. Pozvala je policiju koja je potom privela princezu. Ustanovljeno je da su u Alaybaninom stanu bile još četiri radnice s Filipina kojima je princeza oduzela dokumente. Žene nisu bile fizički zlostavljane, a američke vlasti sada im pomažu naći alternativni smještaj.

Princeza je završila iza rešetaka i određena joj je jamčevina u iznosu od milijun dolara.

>>Kate će roditi u bolnici u kojoj je princeza Diana rodila Williama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije