U TV EMISIJI

Američki senator pozvao na ubojstvo Putina: 'Napravio bi golemu uslugu svijetu'

News Conference On Russian Energy Imports - Washington
Foto: Rod Lamkey - CNP
1/3
04.03.2022.
u 09:01

Netko u Rusiji trebao bi to učiniti "i otarasiti se tog tipa", rekao je senator u televizijskoj emisiji

Američki senator Lindsey Graham pozvao je u četvrtak "nekoga u Rusiji" da ubije predsjednika Vladimira Putina čime bi učinio, kako je rekao, "golemu uslugu" Rusiji i ostatku svijeta.

Netko u Rusiji trebao bi to učiniti "i otarasiti se tog tipa", rekao je senator u televizijskoj emisiji.

Potom je objavio seriju tvitova gdje je naglasio da su "jedini koji to mogu učiniti, Rusi".

News Conference On Russian Energy Imports - Washington
1/47

"Postoji li Brut u Rusiji?" upitao je Graham, referirajući se na riječi Julija Cezara.

Također je upitao postoji li unutar ruske vojske "pukovnik Stauffenberg, ali efikasniji", ovaj puta govoreći o njemačkom časniku Clausu von Stauffenbergu, organizatoru neuspjelog atentata na Adolfa Hitlera 1944. "Napravili bi golemu uslugu svojoj zemlji i ostatku svijeta", dodao je.

Lindsey Graham, nekoć bliski saveznik predsjednika Donalda Trumpa, predstavio je u Senatu rezoluciju u kojoj se osuđuje ruski predsjednik i njegovi vojni zapovjednici, optužujući ih da čine "ratne zločine" i "zločine protiv čovječnosti".

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

VIDEO: Vojni analitičar: Rusi su platili stravičnu cijenu za osvajanje Hersona

Ključne riječi

Komentara 26

PU
Pup
09:14 04.03.2022.

Njegova se riječ dalje čuje, no kasni, ja sam ovdje o tome govorio prvog dana rata, ali sam brisan i zaradio ležarinu od 7 dana!

GE
Gefufna
09:26 04.03.2022.

Dobro zbori no bojim se da su rusi prevelike sonje da tako nesto urade. Pa trpjeli su staljina i njegove masivne zlocine desetljecima. To je taj mentalitet. Suti i trpi

PL
plitko
10:34 04.03.2022.

S obzirom da se ova strahota pretvorila u pravi viralni 'event' u boji, o kojem svi sve 'znaju' i što se događa i što će se dogoditi, a imaju i svakojaka'rješenja', ovakva tipično populistička izjava, osobito američkog političara, stvarno ne čudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije