'Tužan sam'

Amerikanac se probudio iz nesvijesti i govori samo švedski!

Michael Boatwright
Screenshot/YouTube
17.07.2013.
u 16:44

– Nekada me sve to čini tužnim, a ponekad sam samo bijesan zbog cijele situacije i činjenice da ne znam nikoga i da nikoga ne prepoznajem – kazao je Boatwright.

Liječnici pokušavaju otkriti misterij muškarca iz Floride koji govori samo švedski jezik i ne sjeća se ničega iz prošlosti nakon što je prije četiri mjeseca pronađen u nesvjesnom stanju u kalifornijskom motelu, piše The Globe and Mail.

Michael Boatwright, 61-godišnjak, probudio se s amnezijom te tvrdi da se zove Johan Ek. U veljači je Boatwright pronađen u nesvjesnom stanju u sobi motela u Palm Springsu. Nakon dolaska policije prebačen je u Regionalni medicinski centar Desert, gdje se probudio. Iz bolnice su kazali kako je moguće da je Boatwright bio u gradu zbog teniskog turnira u Coachella Valleyju. Pronašli su ga s teniskom opremom, a na njegovim dokumentima je pisalo da se zove Michael Thomas Boatwright.

"Samo je nestao"

U ožujku su mu liječnici dijagnosticirali amneziju koja je uzrokovana psihičkom ili emocionalnom traumom i može trajati nekoliko mjeseci. Rijetki mentalni poremećaj karakterizira gubitak pamćenja i moguće "usvajanje" novog identiteta.

Vlasti nisu sigurne gdje je rođen, a fotografije koje su pronašli pokazuju ga u Švedskoj u mlađoj dobi. Desert Sun napisao je da je uspio pronaći Boatwrightovu sestru u Louisiani, ali nije im mnogo otkrila. – Nisam s njim razgovarala godinama. Samo je nestao – kazala je Michelle Brewer koja je dodala da je s bratom vjerojatno zadnji put razgovarala prije 10 godina i nije ga mogla pronaći čak ni kad im je majka umrla prošle godine.

"Uvijek je bio lutalica"

– Uvijek je bio lutalica – kazala je Brewer i dodala da bi se vratio samo kada je trebao novac ili nešto drugo od nekoga, a potom bi opet nestao. Švedski podaci pokazuju da je Boatwright povremeno živio u toj skandinavskoj državi u razdoblju od 1981. godine do 2003. godine.

Boatwright se ne sjeća čak ni svoga sina i dvije bivše supruge. Boatwright ne zna ni svoju prošlost, a ni što će u budućnosti. – Nekada me sve to čini tužnim, a ponekad sam samo bijesan zbog cijele situacije i činjenice da ne znam nikoga i da nikoga ne prepoznajem – kazao je Boatwright.

>>Jazz-gitarist Pat Martino: Amnezija nije bila bolest nego blagoslov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije