Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA SMRTI

Anđelu Bešlić ubili susjedi

11.04.2002.
u 00:00

* Osumnjičeni su Ivan Bulj i njegov rođak Pavao Bulj

Umorena sedamnaestogodišnja Sinjanka Anđela Bešlić svoje je ubojice 3. ožujka oko tri sata srela na cesti nedaleko od obiteljske kuće. Osumnjičeni Ivan Bulj (39) s rođakom Pavlom Buljem namamili su je u svoj "renault 4". Neslužbeno doznajemo da je s njima bio i brat Ivana Bulja, ali policija to dosad nije htjela ni potvrditi niti demantirati. Djevojka je, kako je jučer poslijepodne objavila policija, odvedena na predio Vidovo, kod mjesta Suhač, gdje su joj skinuli odjeću i prisiljavali je na bludne radnje. U tijeku noći je izudarana tupim predmetom, najviše po glavi, što je i bio uzrok smrti. Nakon toga su je odvukli niz padinu, bacili u usjek i prekrili suhim hrastovim granama. Protiv Ivana i Pavla Bulja podnesena je kaznena prijava za teško ubojstvo, za što je moguća kazna između osam i 40 godina. Za Ivana Bulja određeno je zadržavanje u zatvoru, a neslužbeno doznajemo da će Pavao Bulj biti priveden danas. Pavao Bulj je, inače, ovisnik o opijatima. Nesretna djevojka kobne se noći vraćala s koncerta Zabranjenog pušenja u sinjskoj diskoteci "San Remo". Policija je tako utvrdila dan nakon što se Bulj, s takvim objašnjenjem, sam prijavio.

Tijekom jučerašnjeg prijepodneva Bulj je doveden kući u Suhač, gdje je oko podneva ispražnjena septička jama u koju je, kako se pretpostavlja, bačena djevojčina odjeća. Pristup kući nije bio dopušten, kao ni razgovor s članovima Buljeve obitelji.

Doznaje se, inače, da je osumnjičeni Bulj prije samog odlaska na policiju došao na kavu u konobu, gdje je i inače dolazio. Gosti koji su se tamo zatekli pričaju da je bio vidljivo nervozan, pa su pale i šale: znači li to da je ustao na lijevu nogu. U gostionici se tada zapodjenula i tema o smrti Anđele, o čemu Sinj tjednima bruji, na što je navodno Bulj kratko kazao: "Sve će se znati." Prijavio se gotovo 40 dana nakon djevojčina nestanka i četiri dana nakon što je njezino tijelo nađeno šestotinjak metara od njezine obiteljske kuće i 300-400 metara od Buljeve kuće.

Bliski prijatelji obitelji Bešlić, čiji članovi, skrhani tragedijom, odbijaju razgovor s novinarima, anonimno govore:

- Roditelji su upoznati s detaljima istrage: kćer im nitko ne može vratiti, no sada su neke stvari jasnije, pa im je donekle lakše.

Naš izvor kaže da se sad može žaliti i Buljevu obitelj. Doznaje se i da se protiv jednog Buljeva brata vodi postupak zbog sudjelovanja u premlaćivanju građanina srpske nacionalnosti, koji je poslije u bolnici umro.

Pripremila Radmila Kovačević

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije