IZAZVALI BROJNE REAKCIJE

PITANJE DANA Koji plakat za obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru vam se više sviđa?

Vukovar plakati
Foto: Branimir Bradarić/Ministarstvo branitelja
1/4
15.11.2023.
u 07:00

"Gdje će zalijepiti te plakate ako ih izrade?" upitao je ranije Ivan Penava dodajući da će, ako dođe do toga, dati nalog da se uklone "drugi“ plakati

U povodu obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru ove su godine izdana dva plakata. Naime, prvoga je predstavio gradonačelnik Ivan Penava, no neki se s njime nisu složili zbog toga što se na plakatu spominje HOS te je istaknuto slovo "U". Nakon brojnih reakcija u javnosti, Vijeće za domovinski pijetet izradilo je novi plakat koji je jučer objavljen. 

Vukovarski gradonačelnik Penava ranije je, gostujući u emisiji Večernjeg lista, kazao kako će ukloniti "drugi plakat". Naime, rekao je da će u Vukovaru 18. studenoga biti jedna kolona i jedan plakat, odnosno onaj koji je predstavio Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. 

"Ovo je 25. kolona sjećanja, a ona je prije 25 godina pokrenuta od djelatnika poglavarstva, vukovarskih franjevaca, gradskih tvrtki i ustanova. Doprinosa kreaciji kolone izvan Vukovara nema, s tim da Vlada zadnjih godina financira troškove organizacije kolone. Međutim, to s izjavom o izradi novoga plakata, nije to tako jednostavno. Dolazite u grad koji ima svoga gradonačelnika koji je autonoman i gdje postoje komunalne službe koje vode računa o tome i mjesta gdje se lijepe plakati, o čemu odlučuje grad. Gdje će zalijepiti te plakate ako ih izrade?" upitao je Penava dodajući da će, ako dođe do toga, dati nalog da se uklone "drugi“ plakati.

Premijer Andrej Plenković danas je, govoreći o tenzijama uoči obilježavanja u Vukovaru, istaknuo kako je riječ o "provokaciji koju orkestrira Domovinski pokret". 

"To im je zadnja šansa da privuku pozornost da uopće postoje", istaknuo je premijer te dodao: "Vlada uvijek ide u Vukovar dostojanstveno i s poštovanjem. Mi smo predložili Saboru da se 18. studeni proglasi Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje".

Koji se od ova dva plakata vama više sviđa, pitamo vas u anketi u nastavku. 

Komentara 68

ER
EroK
03:24 15.11.2023.

Tko nije bio spreman 1991. nije spreman sada, niti će biti ikada!

Avatar Krabat
Krabat
23:34 14.11.2023.

admin u VL kaj te smeta jako moj komentar? istinit je zato ga brišeš "Nikome ko je uzeo pušku '91 i stao u obranu Domovine ne smeta prvo bijelo polje na grbu, HOS ili pozdrav ZA DOM SPREMNI

Avatar Castro
Castro
21:15 14.11.2023.

Mi znamo koji plakat. Za sve druge ista poruka…ostaneš doma. Kad se VL-u ne sviđa moj komentar izbrišu ga. Oni odlučuju. E tako je i ovdje sada po pitanju Vukovara… ne sviđa ti se, ok, imaš izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije