Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanje za raspravu

ANKETA 'Ovo ljeto imam osam svadbi. Koliko je novca pristojno dati, a da ne bankrotiram?'

Sicilija
Foto: Sebastian Kahnert/DPA
1/4
15.07.2023.
u 08:00

Ponegdje se za meni traži i do 120 eura po osobi. Pa je tako, vodeći se računicom da je pristojno barem "pokriti stolac", potrebno u kuvertu strpati mnogo više novca nego prijašnjih godina

"Ovo ljeto idem na osam svadbi", požalila se Zagrepčanka, pomalo u strahu za svoje financije, pitajući se koliko je novaca dosta dati kao poklon. Njen strah je opravdan jer uz inflaciju, i cijene svadbi su otišle gore. 

Ponegdje se za meni traži i do 120 eura po osobi. Pa je tako, vodeći se računicom da je pristojno barem "pokriti stolac", potrebno u kuvertu strpati mnogo više novca nego prijašnjih godina.

Nekadašnji prosjek od 50 eura po glavi, danas je samo san. Svadbe su sve skuplje i za mladence, ali i goste. Neki će "progutati" i taj trošak i nekako doznati koliko njihova prisutnost stoji mladence, drugi će dati u skladu s mogućnostima, a neki se snađu praznim kuvertama. 

Komentara 20

JP
josip.pivar11
09:17 15.07.2023.

Eto u što su se pretvorile svadbe: u veliki glamur koji nakon par godina splasne. A vjenčanje bi zapravo trebala biti svečana objava da dvoje ljudi žele živjeti zajedno. Uz čestitku ide simboličan dar. Tko želi više neka se poslije ne žali -. slobodan izbor.

DI
dino85
08:39 15.07.2023.

Nedajte ništa, nekad je to bila pomoć mladencima da bi odpočeli novi zajefnički život. Danas, odu na jedan dobar godišnji, potroše novce i za 6 mjeseci se rastanu.

NE
nešperlin
16:14 15.07.2023.

Otkako sam u mirovini otpisala sam svadbe,krštenja i sve takve fešte. Umjesto toga kad uspijem skupiti nešto na hrpicu,sebe izvedem na neki izlet,zadnji je bio u Klagenfurt prije2 mj a sad planiram austrijska jezera u 9.-tom mj. I pogrebe izbjegavam jer na svome želim samo užu obitelj,minimum cvijeća. Nek rađe poslije odu na dobru večeru uz flšu dingača. Za to sam im ostavila novce u koverti s detaljnim popisom. I bolimke briga za tuđa mišljenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije