DANAS U VEČERNJEM

Ante Gotovina ekskluzivno: Mojih pet godina slobode

16.11.2017.
u 00:00

Gotovina se od dana povratka ponaša suprotno očekivanjima onih koji su ga željeli politički kapitalizirati, ili su strahovali od toga

Već je pet godina prošlo od onog dana punog nezapamćene euforije koja je preplavila trgove i ulice gradova i malih mjesta kada su se u Hrvatsku, nakon dugogodišnjeg izgnanstva i pritvora u Haagu, vratili hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač. Gotovina je tada bio ultimativna nacionalna legenda i heroj i mogao je nakon povratka zauzeti i jaku političku poziciju, čemu su se mnogi nadali, ali bilo je i onih koji su se te mogućnosti plašili i od nje zazirali. Neki su političari na vlasti tada imali i knedle u grlu jer nisu poznavali Gotovinu i vjerojatno su nemirno spavali, zabrinuti mišlju – a što ako Gotovina sada počne politički kapitalizirati svoju poziciju u narodu?     

Cijeli tekst pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista!

Ne propustite i druge teme:

- Gotovina i ja zadnji smo osjetili tu slast slobode

- Milanović je rekao: Pali avion, ideš po generale

- Prioritetne liste? Liječnici nisu ni čuli za njih

- Poljska bi vodila malu EU u kojoj bi bila i Hrvatska

Ključne riječi

Komentara 39

PU
Pukovnik
21:53 15.11.2017.

Hvala, generale!

DU
Deleted user
01:25 16.11.2017.

..branili su zemlju i rame uz rame k'o ratnici svjetla stali protiv tame - zato zora svice, zato dan se budi, hvala im na svemu, slobodni smo ljudi!

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
08:51 16.11.2017.

Samo ja mogu biti maršal i predsjednik bez dana škole, zato što su moji sljedbenici slijepi još pnisu oči otvorili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije