VELIKE KIŠE

Austrija se sprema za poplave kakve se viđaju 'jednom u desetljeću ili rjeđe'

The Salzach river flows past the village of Kuchl near Salzburg
Foto: LOUISA OFF/REUTERS
1/3
13.09.2024.
u 19:45

Zbog oluja je otkazano nekoliko koncerata i nogometnih utakmica na otvorenom

Meteorolozi u Austriji očekuju obilne padaline u nadolazećim danima, s potencijalnim poplavama i klizištima, prema riječima državnog meteorološkog instituta Geosphere Austria u petak. Od petka do utorka, 100 do 200 mililitara kiše moglo bi pasti u većem dijelu alpske zemlje, dok bi u nekim dijelovima Donje i Gornje Austrije moglo pasti oko 300 mililitara.

Službe za izvanredne situacije duž Dunava pripremaju se za rijetke razine poplava do kojih obično dolazi jednom u desetljeću ili rjeđe, prema riječima vlasti. Ljudi su postavili mobilne sustave za zaštitu od poplave i napunili vreće s pijeskom.

Putnicima je rečeno da očekuju kašnjenja u zračnoj luci u Beču u petak. "Zbog trenutno loših vremenskih uvjeta na raznim europskim lokacijama i u Beču, trenutno ima izoliranih kašnjenja u odlascima iz bečke zračne luke", navodi se u izvješću.

U planinama je snijeg uzrokovao zatvaranja lokalnih cesta, a Salzburg je upozorio na opasnosti od lavina. Zbog oluja je otkazano nekoliko koncerata i nogometnih utakmica na otvorenom.

VIDEO Austrija se sprema na borbu s poplavama

Ključne riječi

Komentara 2

OR
OPG Rasprdić
11:40 14.09.2024.

A ja mislio da će sve postati pustinja do Baltika, a kad ono...

XA
xaron
02:23 14.09.2024.

…moglo pasti oko 300 mililitara..Jel iko čita ovo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije