Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obdukcija potvrdila

Austrijanac koji je vozio u automobilu troje djece i mrtvu suprugu u prtljažniku govorio je istinu

FILE PHOTO: Police car parks in front of the Austrian federal chancellery, in Vienna
LISI NIESNER/REUTERS
25.07.2023.
u 23:17

Vozač automobila je šokiranim policajcima rekao da je njegova 38-godišnja žena bolovala od raka i da je umrla prirodnom smrću, samo nekoliko sati prije nego li ga je policija zaustavila

Šok koji su doživjeli policajci kada su u nedjelju zaustavili jedan od mnoštvo automobila u Ansfeldenu nedaleko Linza, glavnog grada austrijske pokrajine Gornje Austrije zbog prometne kontrole, sigurno nikada neće zaboraviti, pišu danas austrijski mediji. Nakon što su od 39-godišnjeg vozača Florian O. iz Puchenaua, koji je bio za upravljačem automobila tražili da im dade vozačku i prometnu dozvolu, mladi Austrijanac je odmah kao iz topa odgovorio: “Znam da me tražite, nemam vozačku, ali imam leš u prtljažniku”. 

Njegova izjava nije bio crni humor, nego doista istina. U prtljažniku je ležala njegova preminula supruga umotana u plahtu. S njim u automobili su bila i dva njegova sina od 11 i 15 godina i petogodišnja kćer. Vozač automobila je šokiranim policajcima rekao da je njegova 38-godišnja žena bolovala od raka i da je umrla prirodnom smrću, samo nekoliko sati prije nego li ga je policija zaustavila.

Prema priopćenju policije, 38-godišnja žena je vjerojatno umrla prirodnom smrću. Navodno je bolovala od raka. Prema riječima njezina supruga, preminula je samo nekoliko sati prije nego ih je policija zaustavila. I da je djecu htio odvesti prvo rodbini, a potom tijelo mrtve supruge do stanice Hitne pomoći ili neke bolnice.

VEZANI ČLANCI:

Policija je potom privela muškarca, koji joj je inače dobro poznat kao okorjeli antivakser, koji je korona mjere usporedio s holokaustom, ali i “osporavatelj države”.

“Ovim smo se čovjekom bavili godinama”, rekao je direktor Pokrajinske policije Gornje Austrije Andreas Pilsl za domaći list “Heute”. Brigu o djeci preuzeo je tim za krizne intervencije, izvijestila je policija.

VEZANI ČLANCI:

Danas predvečer “Heute”, ali i drugi mediji prenijeli su izjavu državne tužiteljice Ulrike Breitender da je obdukcijski nalaz pokazao da “ništa ne upućuje na nasilnu smrt” žene u prtljažniku. Uz opasku kako rezultat obdukcije “odgovara iskazu osumnjičenog”. Sada se, kako je istaknula tužiteljica Breitender još čeka toksikološki nalaz krvi 38-godišnje mrtve žene iz prtljažnika, te kako će to biti “za nekoliko tjedana”. Prema njenim riječima ono što se zakonski u ovom slučaju može predbaciti osumnjičenom ocu troje djece je “ometanje mira počivanja mrtve osobe”.

Mediji pišu kako je osumnjičeni u istražnom zatvoru do daljnjega zbog opasnosti od bijega i eventualnog počinjenja nekog drugog djela, te kako je najvažnije da su djeca sada adekvatno zbrinuta u nadležnoj ustanovi za socijalnu zaštitu djece i omladine ili kod rodbine.

VIDEO Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar SAM
SAM
07:47 26.07.2023.

Kažu "poznat kao okorjeli antivakser" !!!??? E moji vakseri, jednoga dana će ti okorjeli postati tražena roba. Vi ste svoju stranu izabrali pa i dalje "mislite na druge" i na svu silnu propagandu kojom su vas našopali.

PH
phaa
12:04 26.07.2023.

Znači nikom od vas ovdje nije palo na pamet da on svoju ženu nije uopće trebao đirat po državi? Jel bi tako vozite okolo po bolnicama svoje mrtve ili ipak nazovete hitnu ili mrtvozornika da dođu na mjesto događaja???

Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
06:30 26.07.2023.

Opasni okorjeli antivakser I negator dobrobiti getoiziranja građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije