ZARADILA 115.000 EURA

Hrvatica prevarila Austrijance: Pred crkvom tražila novac za hrvatsku putovnicu, operaciju, pokop….

Ilustracija
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/3
18.07.2023.
u 13:09

Hrvatica je prvo pomno sondirala teren, a potom je birala svoje žrtve, obično jako stare i teže pokretljive osobe te je s uhodanim načinom prilazila žrtvama pred crkvom

Kako danas izvještavaju brojni austrijski mediji, kriminalisti salzburške policije sumnjiče 21-godišnju Hrvaticu da je navodno u Salzburgu pred crkvom izmamila od tri umirovljenika, koji su se sažalili nad njenim lažnim jadikovkama, čak 115.000 eura. Perfidna Hrvatica, kako pišu mediji, prvo je pred crkvom pomno sondirala teren, a potom je birala svoje žrtve, obično jako stare i teže pokretljive osobe. S već uhodanim načinom prilazila je žrtvama pred crkvom i molila ih da joj hitno pomognu jer je u velikoj nevolji.

Između ostalih jadikovki i laži, mlada prevarantica je nekima od umirovljenika rekla kako novac treba hitno za vađenje hrvatske putovnice kako bi mogla otputovati u Hrvatsku, što košta 16.000 eura. Drugima kako ima teško bolesno dijete koja mora na hitnu operaciju, trećima da joj je novac potreban za troškove ukopa njene upravo umrle majke itd. Prva žrtva bio je jedan 70-godišnjak iz Salzburga. Znala je gdje stanuje i nekoliko se je puta pojavila pred njegovim kućnim vratima u Aigenu, moleći ga za pomoć. Tako dugo dok nije popustio. S njime je, prema pisanju medija išla i u banku, ali oprezno, na velikom rastojanju iza njega kako ju kamera u banci ne bi registrirala da je s njime..

VEZANI ČLANCI:

Sve u svemu, kako su ustanovili policijski istražitelji, 70-godišnjak je u više navrata 21-godišnjoj prevarantici dao oko 50.000 eura. Druga žrtva bio je 94-godišnji Salzburžanin, kojemu se je požalila da ne može dobiti posao i pitala ga da li bi kod njega mogla raditi kao čistačica, na što je umirovljenik pristao. Dogovorili su da će joj dati 15.000 eura za razdoblje do 2024. godine. Nakon što je dobila gotovinu, počela se je izmotavati kako ima probleme u obitelji i odjednom nestala bez traga, zajedno s 15.000 eura. Ništa bolje nije prošla ni treća žrtva, 81-godišnja umirovljenica također iz Salzburga, od koje je lukavo izmamila također u nekoliko navrata oko 50.000 eura.

Na staričin kućni prag došla je prvo s djetetom u naručju. Prvo je malo pričekala dok nije stekla staričino povjerenje, a onda ju je molila da joj dade novac jer je u velikoj nevolji i mora hitno otputovati u Hrvatsku. Uz obrazloženje da ima smrtni slučaj u obitelji, te da uz to mora platiti i medicinske usluge za neke od svojih najbližnjih, koji nemaju dovoljno sredstava za život. Neki od nasamarenih umirovljenika prijavili su slučaj policiji i tako se je počelo odmotavati ovo klupko perfidne prijevare.

Policijska istraga počela je još u studenome prošle godine. Policija je otkrila sličan slučaj prijevare 2019. godine u Gornjoj Austriji na jezeru Mondsee i prvotno krenula tim tragom. Krajem lipnja ove godine izvršen je pretres kuće 21-godišnjakinje, koja u to vrijeme nije bila kod kuće nego na ljetovanju u Grčkoj. Nakon povratka u Austriju 7. srpnja je uhićena. Za sada, kako navode mediji 21-godišnja Hrvatica opovrgava da ima bilo što s navedenim prijevarama. Naravno, dok ju se ne suoči s prevarenim, lakomislenim žrtvama, ističu mediji.

VIDEO Strašna nesreća autobusa u Češkoj: Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar papigagolog
papigagolog
14:02 18.07.2023.

Da je dobila nagradu iz fizike bila bi Hrvatica. Ovako je kao romkinja. Hrvatska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije