Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inspekcija ih zaustavila

Austrijanci prijavljeni zbog protupravne gradnje na Murteru: Izgradili objekt 71 metar od mora

Šibenik: Gradovi, naselja i ceste uz more i Jadransku magistralu su gradilište
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/3
01.09.2023.
u 23:42

Građevina je izgrađena izvan građevinskog područja na kojem nije dozvoljena takva gradnja i koje je, sukladno Zakonu  o prostornom uređenju, zaštićeno obalno područje mora

Dvojica austrijskih državljana prijavljena su zbog protupravne gradnje na području Murtera, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska te navela kako je riječ o muškarcima starosti 34 i 35 godina. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako su osumnjičeni na području Murtera, u svojstvu vlasnika i direktora tvrtke iz Šibenika, na zemljištu izgradili stambenu građevinu bez pravomoćne građevinske dozvole 71 metar od mora. 

Uz to, građevina je izgrađena izvan građevinskog područja na kojem nije dozvoljena takva gradnja i koje je, sukladno Zakonu o prostornom uređenju, zaštićeno obalno područje mora i kao takvo pripada području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

VEZANI ČLANCI:

"Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku", ističe PU šibensko-kninska. 

Kako doznaje HRT, građevina je podignuta u manje od dva mjeseca na parceli do koje se ne može automobilom.

"Radnici nisu zatečeni na licu mjesta. Nađen je alat, ali nitko nije zatečen ni u jednom ni u drugom ni u trećem izvidu i obaviješten onda Odjel gospodarskog kriminaliteta, oni su dalje preuzeli slučaj zajedno s državnim inspektoratom", rekao je Silvijo Tomas, komunalni redar općine Tisno. Građevinska inspekcija zaustavila je gradnju.

VIDEO Hrvat skupo platio svoju odluku: 'Dvije minute parkinga 9,5 eura. Odlična reklama za hrvatski turizam'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije