TRAŽE NOVE DESTINACIJE

Austrijancima prekipjelo, poznati list piše 'Hrvatska? Ne više pod svaku cijenu!'

Dubrovnik: Turisti u obilasku gradskih znamenitosti
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
09.08.2024.
u 13:03

Iako smo i dalje neupitno na prvoj poziciji, druge destinacije postaju sve popularnije

Hrvatska je već godinama tradicionalno među najpopularnijim odredištima za ljetovanje brojnih Austrijanaca i Nijemaca. Na glasu je bila kao sigurna destinacija s predivnom prirodom, odličnom hranom i nižim cijenama u usporedbi s drugim europskim destinacijama poput Italije, Španjolske ili Francuske, no čini se kako među turistima dolazi do promjene stava.

"Hrvatska? Ne više pod svaku cijenu!" vjerojatno je moto brojnih stanovnika austrijskog Salzburga koji godinama biraju Hrvatsku jer do Jadranskog mora stižu automobilom za nekoliko sati, piše Kronen Zeitung. Muči ih neizvjesna situacija s prometom zbog radova na autocesti A10 koja vodi prema Hrvatskoj, ali i neuobičajeno toplo more. Osim toga, ističu austrijski turistički stručnjaci, "fanovi Hrvatske zaista su zabrinuti zbog cijena".

Objašnjavaju kako je Hrvatska u usporedbi s drugim najpopularnijim turističkim odredištem za Austrijance, Italijom, već nekoliko godina skuplja, naročito kada se govori o turistima najbitnijim stavkama - smještaju i hrani, no uvođenjem eura prošle godine došlo je do zamjetnog skoka. Iako smo i dalje neupitno na prvoj poziciji, druge destinacije postaju sve popularnije. 

Raste potražnja za Grčkom, usprkos nedavnim velikim požarima, a veliku pažnju dobiva i Turska zbog "snažnog omjera cijene i ponude" u svim aspektima odmora. Kao još jednu dobru alternativu navode Tunis koji nudi "cjelovitu ponudu posebno atraktivnu za obitelji" po nižim cijenama. Od otoka, najpopularniji među stanovnicima Salzburga je Kreta, zatim Mallorca i Rhodos.

VIDEO Požar na Visu

 

Komentara 6

Avatar krkcro
krkcro
10:17 21.08.2024.

Pa jel ti razumiješ šta sam pišeš. Cijene im skupe a u drugoj rečenici pišeš cijene u Italiji nisu puno više nego kod nas 🫣?! Smeta im gužva pa zbog turist i je gužva znači i previše ih je. O kojoj neljubaznosti pricaš odakle ti to. Prema meni nitko još nije bio neljubazan dapače i preljubazni. Priča ti nema nikakvu osnovicu.

ŠI
Šipak
15:47 09.08.2024.

Italija i Španjolska tamo su temperature preko ljeta više od 40

HE
Hedonista
18:49 09.08.2024.

Vjerojatno ce mi neki domoljub reci da sam srbin jer ljetuljem van hrvatske ali navikao sam na to: uporediti Hrvatsku sa Italijom (pogotovo), Francuskoj ili Spanjolskom je isto kao uporediti bazen sa morem: Hrvatska ima samo more dok ove 3 velesile imaju sve moguce, od prelijepih gradova do planina od prekrasne prirode do nevjerojatnih jezera. I sto se tice gastronomije i enologije nismo ni blizu. Jedino u cemu smo blizu su cijene ali to ce trziste vrlo brzo rjesiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije