TIJEKOM OPERACIJE 33-GODIŠNJAKA

Austrijska kirurginja dopustila svojoj kćeri (13) da pacijentu izbuši rupu u lubanji: 'Bio je pokusni kunić'

Ilustracija
FREEPIK
27.08.2024.
u 12:24

U siječnju ove godine, nakon nesreće u šumi, 33-godišnji muškarac s teškim ozljedama glave prevezen je kolima hitne pomoći u Sveučilišnu bolnicu Graz u Štajerskoj na jugoistoku Austrije, piše austrijski list Kronen Zeitung. Hitno je trebao na operaciju, a liječnica je navodno dopustila svojoj 13-godišnjoj kćeri da sudjeluje u operaciji.

Nevjerojatna priča dolazi iz Austrije. Tamošnja kirurginja navodno je dopustila svojoj kćeri tinejdžerici da izbuši rupu u pacijentovoj lubanji tijekom operacije teško ozlijeđenog 33-godišnjaka. Nakon što je vijest dospjela u javnost, bolnica o tome navodno uopće nije obavijestila navodnu žrtvu. Istraga još traje.

U siječnju ove godine, nakon nesreće u šumi, 33-godišnji muškarac s teškim ozljedama glave prevezen je kolima hitne pomoći u Sveučilišnu bolnicu Graz u Štajerskoj na jugoistoku Austrije, piše austrijski list Kronen Zeitung. Hitno je trebao na operaciju, a liječnica je navodno dopustila svojoj 13-godišnjoj kćeri da sudjeluje u operaciji. Prema novinama, ona je svojoj kćeri zapravo dopustila da izbuši rupu u pacijentovoj lubanji. 

Iako je operacija navodno prošla bez komplikacija, 33-godišnjak još uvijek nije sposoban za rad, a državni odvjetnik u Grazu nastavlja istragu protiv cijelog kirurškog tima, javlja Sky News. Anonimna prijava s optužbama državnom je odvjetništvu poslana tek u travnju, a onda je sve do srpnja policija o slučaju obavijestila navodnu žrtvu. Kronen Zeitung javlja da su kirurginja i još jedan zaposlenik, specijalist koji je bio prisutan tijekom operacije, dobili otkaz

33-godišnjak je za slučaj prvo doznao iz medija, no kasnije su ga nadležni obavijestili da je bio svjedok u istrazi. "Ležiš tamo. Nevoljno, u nesvijesti i postaješ pokusni kunić. Ovo ne bi smjelo biti moguće. Ovo se ne bi smjelo dogoditi", rekao je odvjetnik žrtve Peter Freiberger dodajući da su svi koji su bili prisutni tijekom operacije podijelili odgovornost. 

VEZANI ČLANCI:


Prema novinama Bild, odvjetnik je također istaknuo da bolnica nije kontaktirala navodnu žrtvu nakon otkrića. "Nije bilo nikakvog kontakta, nikakvog objašnjenja ili isprike, ničega. To je jednostavno nedolično", rekao je Freiberger. U međuvremenu, specijalist traumatološke kirurgije rekao je kako im nije jasno kako netko može dopustiti djetetu operaciju. "Operacijska sala pripada ljudima koji tu rade i nikome drugome", rekao je Manfred Bogner koji je dodao da se djetetu nikada ne smije dati alat i dopustiti da buši kost teško ozlijeđene osobe. 

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Ilustracija
1/14
Ključne riječi

Komentara 2

TA
takoje
14:21 27.08.2024.

e toga nema kod nas

Avatar superhik74
superhik74
18:21 27.08.2024.

Sto se cudite, to su te europske vrijednosti kojima mi tezimo. Jos malo pa cemo i mi dovoditio djecu iz vrtica da operiraju dok se mama i tata kirurzi zabavljaju stvarima za odrasle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije