veselila se promjenama

Britanka umrla tijekom estetske operacije u Turskoj, njezina sestra tvrdi: 'To je mesnica'

Shutterstock
20.08.2024.
u 14:30

Majka dvoje djece odlučila se za zahvat koji je uključivao brazilsko podizanje stražnjice, zatezanje trbuha i operaciju grudi

Kaydell Brown (38) iz Sheffielda platila je 5400 funti za takozvani "mamin tehnički pregled", a koji uključuje brazilsko podizanje stražnjice, zatezanje trbuha i operaciju grudi. Operaciju je odlučila obaviti u Turskoj jer bi cijena svih zahvata u Britaniji bila oko 15.000 funti, piše Daily Mail.

Frizerka, a ujedno i majka dvoje djece, bila je podvrgnuta zahvatu u klinici Expert u Istanbulu 26. ožujka ove godine, no iz bolnice nikada nije izašla. Kaydellina sestra Leanne (40) također je trebala ići na istu operaciju, no sada je oštro osudila tursku kliniku nazivajući je "pop-up mesnicom koju treba zatvoriti".

VEZANI ČLANCI:

Leanne tvrdi da su je liječnici obavijestili o sestrinoj smrti, a zatim su joj predali kuvertu s gotovinom i rezervirali prvi let za povratak kući. "To je kao, 'Žao nam je što je mrtva, evo vaše avionske karte'', rekla je shrvana sestra. Kaydell se nadala da će joj operacija vratiti život na pravi put nakon što se udebljala zbog ozljede gležnja, izjavila je njezina sestra.

"Bila je stvarno sretna i uzbuđena. Smijale smo se i ona je samo željela doći tamo i obaviti to", ispričala je Leanne. Dva dana kasnije, Kaydell je ujutro ušla u operacijsku salu, a operacija je trebala trajati pet sati. No, 10 sati kasnije, njezinoj sestri rečeno je da je operacija bila tragična za njezinu sestru.

VIDEO Otišla na operaciju podizanja stražnjice, pa saznala da je trudna: 'Osjećala sam se tako posramljeno!'

"Rekli su mi te večeri da operacija nije uspjela. Nisam mogla vjerovati. Čekala sam je u sobi da se vrati. Nekoliko puta sam pitala kada će to biti, a oni su govorili da će doći", izjavila je je Leanne. Nakon što joj je odbijen zahtjev da vidi tijelo svoje sestre, Leanne je bila prisiljena vratiti se u kući. 

"Interna istraga nije otkrila nesavjesno liječenje i Kaydellinu smrt je vjerojatno uzrokovala masnoća koja blokira krvnu žilu, što se može dogoditi tijekom ove vrste operacije", poručili su iz klinike. Dr. Sinem Singin, koji je operirao Kaydell, rekao je da su njezinu smrt uzrokovale poznate komplikacije povezane s operacijom, a ne liječnička greška.

"Naše suosjećanje je s obitelji Kaydell Brown. Vlada UK-a aktivno surađuje s turskom vladom o tome kako podržati sigurnost pacijenata koji odluče da žele putovati u Tursku na liječenje. Pozivamo sve koji razmišljaju o kozmetičkom zahvatu u inozemstvu da istraže o kojem se tretmanu radi, o kvalifikacijama svog kliničara i propisima koji se primjenjuju u zemlji u koju putuju", rekao je glasnogovornik britanske vlade.

Nalazi britanskog patologa nakon pregleda Kaydellinog tjelesnog tkiva doveli su do otvaranja istrage koja je odgođena do početka 2025. godine. Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je 28 Britanaca umrlo nakon estetskih operacija u Turskoj od 2019. godine. Turske vlasti Kaydellinoj obitelji još nisu priopćile uzrok smrti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije