Zastrašujući nemar

Austrijski bolničar u koš za smeće bacio dječje prstiće

\'otv....zagreb.....19.11.2008.  rebro, ravnateljstvo kirurgije - nova operacija ugradjivanja implanta... doktori, bolnica, operacija lijeve dojke     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list\'
Arhivska fotografija
03.05.2012.
u 15:30

Trogodišnja Austrijanka ozlijeđena je kad je snažan vjetar zalupio vrata u kojima je držala lijevu ruku.

INNSBRUCK – Trogodišnja Emily, kći Austrijanke Iris Lengeauer Stockner (29) iz Tirola, ostala je bez vrhova prstiju srednjaka i prstenjaka kad je snažan vjetar zalupio vrata u kojima je nesretna djevojčica držala lijevu ruku.

– Bilo je prestrašno, odsječeni prsti, posvuda krv i Emily koja je vrištala od boli – rekla je novinarima majka Iris koja je s kćeri bila u posjetu prijateljici u Zirlu kraj Innsbrucka, gdje se je nesreća i dogodila.

Majčina prijateljica odmah je pozvala hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla, a djevojčičine odsječene vrhove prstiju zamotane u toaletni papir predala je bolničaru u sanitetskom vozilu.

Emily je u pratnji majke prebačena u 15 kilometara udaljenu bolnicu u Innsbrucku.

Kratko pred operaciju novi šok za djevojčičinu majku: nitko nije znao gdje su odsječeni dječji prstići koje je liječnički tim trebao prišiti.

– Bio je to pravi horor od kojeg se još uvijek ne mogu oporaviti – istaknula je majka Iris ispričavši kako su nakon pretraživanja bolničkog vozila, prijamne ambulante i drugih bolničkih prostorija prstići napokon nađeni u košu za smeće. Kratko potom, očišćeni i dezinficirani predani su kirurzima koji su ih ponovno prišili djevojčici.

Provedenom istragom utvrđeno je da je prstiće u koš zabunom bacio bolničar Heimo Pf. iz vozila hitne pomoći zajedno s krvavim povezima, nakon što je Emily dopremljena u bolnicu.

Austrijski Crveni križ, koji je međuvremenu suspendirao svog nesavjesnog zaposlenika, ispričao se djevojčičinoj majci, obećavši da će ubuduće više ulagati u doškolovanje svog sanitetskog osoblja.

Austrijski mediji ističu da je isprika lijepa gesta, no mnogo je važnije hoće li se prišiveni dijelovi djevojčičinih prstiju primiti.

Komentara 3

TO
tonkica
17:07 03.05.2012.

kod nas se ne ispricavaju vec kazu: mi nismo krivi (vi ste krivi, trebali ste paziti na svoje dijete, zapravo najbolje je da ga nemate, zapravo, ne morate niti imati dijete mi smo se potrudili da da nemate kao ni posao, niti kucu....)

AD
adrian1
18:45 03.05.2012.

da nije hrvatskog podrijetla?

LA
larala
19:15 03.05.2012.

citaju li naši politicari ovo ili recenica \"tako je u eu\" vrijedi samo kad su upitanju eu cijene.. isto tako baš me zanima šta bi bilo da se slucaj male mije desio u austriji? dal bi i onda to bioio samo propust bez sankcija ili nešto drugo? malenoj želim brz oporavak i nek se prišiveni prstici prime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije