pobuna u siriji

Austrijski Sirijci za ORF: Asadov je "prljavi novac“ u Austriji

Bašar al-Asad
AFP/PIXSELL
14.11.2011.
u 13:54

ORF izvještava da su aktivisti razočarani skromnom službenom reakcijom Beča, tim više što je EU još u svibnju ove godine donio posve jasne restriktivne mjere protiv Asadova režima

Austrijsko koordinacijsko vijeće za potporu sirijskom narodnom ustanku (ÖKUSA) oštro je kritiziralo u razgovoru za austrijsku televiziju ORF službeni Beč, predbacivši mu da više nego skromno podupire aktivnosti Sirijaca koji žive u Austriji i podupiru pobunjenike u Siriji u borbi protiv nasilničkog režima Bashara al-Asada.

Članovi Vijeća pretpostavljaju da su tome krivi dobri odnosi Asadova obiteljskog klana s austrijskim političkim vrhom.

Aktivisti ÖKUSA-e, njih šezdesetak, tvrde da sirijski diktator na računima u Austriji drži stotine milijuna eura "prljavog novca“, kojim upravljaju njegovi podmetnuti povjerenici izmišljenih imena.

Uz to, optužili su austrijsko ministarstvo vanjskih poslova da je spriječilo da Nabil Kuzbari, Asadov intimus s dvojnim državljanstvom, sirijskim i austrijskim, koji živi u Beču, bude stavljen na popis osoba kojima je Europska unija zabranila ulazak u zemlje članice Unije i zamrznula im imovinu i bankovne račune.

Na upit ORF-a glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova opovrgnuo je sve optužbe aktivista ÖKUSA-e, ustvrdivši da se Kuzbari ne nalazi na popisu osoba koje su nepoželjne u EU te da o njegovim navodnim vezama s režimom u Damasku ministarstvo ne zna ama baš ništa.

ORF izvještava da su aktivisti razočarani skromnom službenom reakcijom Beča, tim više što je EU još u svibnju ove godine donio posve jasne restriktivne mjere protiv Asadova nasilničkog režima u Siriji, kojih bi se trebale držati sve članice.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jaruzelskia
21:59 14.11.2011.

Azilanti na Austrijkoj socijali. Nemaju ništa pametnije za raditi - radnim danom (ponedjeljak). Fuj. Jadni Austrijanci......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije