Nisu napravili ništa

Autonomna ženska kuća: Policija je suodgovorna za tragediju

ubojstvo Hrvatska Kostajnica Graboštani (1)
Nikola Čutuk/PIXSELL
12.06.2013.
u 20:12

Nakon dvostrukog ubojstva u Graboštanima, Autonomna ženska kuća zahtjeva hitnu i detaljnu istragu suodgovornih

Nakon dvostrukog ubojstva u Graboštanima, Autonomna ženska kuća zahtjeva hitnu i detaljnu istragu suodgovornih, prenosi HRT. AŽK smatra da su to izravni nadređeni u Ravnateljstvu policije, gdje je ubojica bio zaposlen te da su nečinjenjem pridonijeli tragediji i traže "najstrožu sankciju".

U utorak navečer osuđivani nasilnik i policajac Mario Slabinjac svojim je automobilom presreo automobil u kojem se njegova bivša supruga Blaženka Slabinjac vozila s novim partnerom Ivicom Hajdukovićem i djecom. Mario Slabinjac ispalio je rafale iz automatske puške na automobil i usmrtio Blaženku i Ivicu.

Zbog dugogodišnjeg nasilja Blaženka je bila napustila supruga, a zbog obiteljskog nasilja intervenirala je i policija.

Ravnateljstvo policije MUP-a, Autonomna ženska kuća pita koje su mjere poduzete nakon intervencije specijalne policije, je li ubojica sankcioniran – stegovno, kao službena osoba, i kazneno zbog nasilja i prijetnji ubojstvom, te zašto institucije države ne primjenjuju zakone redovito i dosljedno kako bi zaštitili žrtve od nasilja i prevenirali ubojstva?

Ocijenivši da državne institucije bagateliziraju nasilje nad ženama i djecom i ne smatraju ga ozbiljnim društvenim problemom, ta organizacija zahtijeva najstrožu sankciju za nadređene koji su svojim nečinjenjem pridonijeli dvostrukom ubojstvu te činjenici da je troje malodobne djece ostalo bez majke i oca.

>>Hodao je s puškom u ruci, a onda su se začuli rafali

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije