Tko je nasljednik?

'Bajić sigurno odlazi s mjesta glavnog državnog odvjetnika'

mladen bajić
Foto: Boris Ščitar
22.02.2014.
u 09:51

Bajiću mandat istječe nakon 23. travnja, a prema ustavu i Zakonu o državnom odvjetništvu proceduru imenovanja glavnog tužitelja pokreće Vlada

Sigurno je da Mladen Bajić odlazi, doznaje od izvora iz Vlade Novi list. Glavnom državnom odvjetniku Bajiću, koji je na toj funkciji već 12 godina, uskoro istječe mandat.

- Uvjereni smo da je 12 godina bilo više nego dovoljno. Osim toga, stoji i dalje sve što smo o Bajiću govorili u vrijeme dok smo bili u parlamentarnoj oporbi, rekao je za Novi list jedan vladin dužnosnik. Dodao je kako Bajića neće zamijeniti nitko od njegovih zamjenika, ali ne jer ne rade dobro, već jer žele nekoga poznatog i čvrstog karaktera.

Bajiću mandat istječe nakon 23. travnja, a prema ustavu i Zakonu o državnom odvjetništvu proceduru imenovanja glavnog tužitelja pokreće Vlada. Poznato je da Bajić baš i nije Milanovićev miljenik, a spominjalo se kako je premijer želio da funkciju glavnog državnog odvjetnika preuzme ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

On je pak u intervjuu za Večernji list rekao kako neće biti glavni državni odvjetnik jer želi dovršiti posao reorganizacije sudačke mreže i ostale reformske projekte koje je počeo kao ministar.

>> Bajiću bi još jedan mandat dao i SDP, i HNS, i Josipović, ali ne i Milanović

Komentara 31

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:57 22.02.2014.

Vrijeme je i bilo, ja vece kukavice nisam vidio. Zao mi je izgubljenih 12 godina u kojima je Hrvatska opljackana i unistena. On je najbolji primjer izreke "neka institucije rade svoj posao".

BR
Brandfackel2
10:07 22.02.2014.

Slučaj Perković-Mustač jasno je pokazao da je hrvatsko "pravosuđe" najobičnija udbaška močvara. Hrvatski heroji zatvaraju se i poput generala Brodarca umiru u lisičinama dok se četnički i komunistički zločinci šetaju Hrvatskom, obnašaju najveće državničke dužnosti, a u izdajničkim medijima predstavljajujaju se kao "moralne vertikale". Bajiću i svim protagonistima ovog selektivnog optuživanja mjesto je u Remetincu i Lepoglavi i iskreno se nadam da će se to skorim dolaskom zdravih snaga na vlast i ostvariti.

GO
golub
09:57 22.02.2014.

Ako odlazi u Remetinec zaslužio je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije