POSLIJE PIJANKE

"Baka marija se sama zaklala !"

16.04.2004.
u 00:00

Susjed priča kako je jednom unuk sjekirom naganjao baku po dvorištu

OSIJEK, TENJA - U svojoj kući u Teslinoj ulici u Tenji kraj Osijeka, u srijedu oko 23.40 ubijena je Marija Capan (65).

Prema riječima istražnog suca Marija Kovača, nesretna je žena nađena s više "nespecifičnih" ozljeda po glavi. No, s obzirom na to da u kući i oko nje zasad nije pronađeno nikakvo "sumnjivo" oruđe ili oružje, još se točno ne zna čime je Marija Capan ubijena, niti pod kojim okolnostima.

Posve je, ipak, isključena mogućnost da se ubila, na što se isprva također posumnjalo. Obdukcija je, pak, pokazala da je M. Capan podlegla višestrukim ozljedama lica, te da je usmrćena hladnim oružjem, odnosno "šiljastim i oštrim sredstvom", najvjerojatnije nožem.

Ubrzo poslije dojave o događaju i izlaska na očevid, na obavijesni su razgovor u policiju dovedeni ukućani ubijene žene, sin Stevo C. i maloljetni, 17-godišnji unuk D. C. U međuvremenu je, pak, jedan od njih dvojice pušten kući, pa se nagađa da bi onaj drugi (policija zasad taji identitet) mogao biti počinitelj krvavog zločina.

Susjedi Capanovih, koji o njima baš i nemaju odveć pohvalne riječi, jučer su nerado govorili o događaju. Doznali smo, ipak, da je kobne noći, oko ponoći, unuk ubijene žene otrčao kod znanice u drugu ulicu i navodno joj rekao da se "baka sama zaklala", nakon čega je pozvana hitna pomoć i policija;

- Njih su troje živjeli sami, i to od bakine mirovine. Stevina se supruga, naime, već odavna odselila u Baranju, i ondje navodno ima još 12-ero djece. Stevo, pak, samo povremeno pronađe kakav "poslić" u selu, a unuk, koliko znam, uči za pekara. No, svih troje vole popiti, a kad u tome pretjeraju, posvađaju se, a bude i većih "cirkusa". Policija je već više puta intervenirala u njihovoj kući, a osobno sam bio svjedokom kad je unuk, nedavno, sjekirom "naganjao" baku po dvorištu! - ispričao nam je jedan od susjeda iz Tesline ulice, koji je želio ostati anoniman. Slično govore i ostali stanovnici Tesline, a jedan od njih spomenuo nam je kako je prije tri ili četiri godine jedan rođak Capanovih, također u Tenji, ubio Milana Tarlaća, za što sada izdržava 10-godišnju zatvorsku kaznu.

Maja Marić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije