Slučaj Otpad

Bandić odbio SDP-ov zahtjev da s dnevnog reda povuče Plan gospodarenja otpadom

Milan Bandić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
26.04.2018.
u 10:56

Bandić je, dolazeći na skupštinsku sjednicu, prošao pored prosvjednika koji su ga dočekali glasnim zvižducima i povicima negodovanja, ali se nije zaustavio i niti išta rekao

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u četvrtak na sjednici Gradske skupštine zahtjev oporbenog SDP-a da s dnevnog reda povuče Plan gospodarenja otpadom, protiv kojega ispred zgrade Gradske skupštine prosvjeduju građani i udruge, a došli su ih podržati saborski zastupnici SDP-a, Mosta i Živog zida - Gordan Maras, Nikola Grmoja, Marko Sladoljev i Branimir Bunjac.

Kada se pristupilo glasovanju o prijedlogu SDP-ova zastupnika Mateja Mišića da se s dnevnog reda povuče predloženi Plan gospodarenja otpadom Grada Zagreba 26 gradskih zastupnika bilo je protiv prijedloga, a 20 za.  

Bandić je, dolazeći na skupštinsku sjednicu, prošao pored prosvjednika koji su ga dočekali glasnim zvižducima i povicima negodovanja, ali se nije zaustavio i niti išta rekao. 

Prije sjednice je na pitanje novinara hoće li na sjednici proći Plan odgovorio da "uvijek prođe". "Osamnaest proračuna sam usvojio, pa usvojit ću i Plan gospodarenja otpadom. Strpljen - spašen", poručio je.

Na sjednici je pak poručio da će Plan gospodarenja otpadom usvojiti ovaj ili idući saziv Skupštine. Plan ćemo donijeti i riješit ćemo problem koristeći najmoderniju tehnologiju, kao što smo riješili i problem pročistača otpadnih voda, istaknuo je Bandić.

Ustvrdio je da su prijašnji sazivi Skupštine mogli donijeti Plan gospodarenja otpadom, ali to nisu učinili, a među "zaslužnima" za to su i neki bivši ministri, koji sada organiziraju prosvjede protiv njega. 

"Neću povući Plan jer nitko nije ponudio bolji", poručio je Bandić pozvavši one koji to traže neka "budu dosljedno protiv i izađu iz rupa".

Zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo novinarima je prije sjednice najavio da Neovisni za Hrvatsku, koji su Bandićev koalicijski partner, nisu promijenili mišljenje i neće podržati Plan gospodarenja otpadom.

Komentara 1

VO
vorda400
14:36 26.04.2018.

Aha riješiti će problem kako ga je riješio sa najskupljim pročišćivačem otpadnih voda na svijetu a jesmo mi budale kaj ovaj gnom vlada već 18g

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije