Osobno iskustvo

Banka nije bauk: Evo kako sam naučila samostalno upravljati financijama i pratiti troškove

Shutterstock
30.07.2024.
u 09:00

Banke su mi uvijek djelovale poput mjesta rezerviranih za one koji posjeduju posebno znanje o brojevima, računima i financijama. Sve je počelo prije nego što sam trebala dobiti svoju prvu plaću. S uzbuđenjem sam čekala taj trenutak, no pratilo ga je mnoštvo pitanja.

Kako izabrati pravu banku? Što je to tekući račun? Što znači kamata i kako me točno pogađa? A ni pojam online bankarstva nije mi zvučao kao nešto što ću shvatiti “iz prve”.

No imala sam cilj – samostalno upravljati svojim financijama, pratiti troškove, početi štedjeti i hrabro zakoračiti u svijet odraslih. Izazovi se prevladavaju tako što se s njima suočiš i o njima naučiš, pa sam odlučila potražiti odgovore na svoja pitanja i uzeti vlastitu budućnost u svoje ruke.

Međutim, kako sam počela istraživati i educirati se o svijetu financija, shvatila sam da se uz dovoljno informacija može suvereno vladati svojim financijama. Kroz pravilno informiranje, online bankarstvo postalo je praktičan alat, a financijski termini postali su razumljivi. Važno je postavljati pitanja i tražiti odgovore kako bi se osiguralo razumijevanje svih aspekata upravljanja novcem. Tako, financijski svijet postaje pristupačan i razumljiv svima, bez nesigurnosti.

Svi odgovori na jednome mjestu

Veliki preokret dogodio se kada sam otkrila usluge Zagrebačke banke. Korak po korak, uz malo truda i puno pitanja, polako sam počela shvaćati kako stvari funkcioniraju. Otvaranje tekućeg računa bilo je brzo i jednostavno, a dodatne pogodnosti, kao što su štedni računi i razni oblici kreditiranja, pružili su mi sigurnost i fleksibilnost u upravljanju novcem.

Foto: Shutterstock

Njihove usluge savjetovanja također su bile vrlo korisne – stručnjaci su mi pomogli razumjeti opcije za ulaganja i planiranje budućih financijskih ciljeva. Osim toga, svaki moj posjet njihovim poslovnicama prošao je bez dugog čekanja i nepotrebnih komplikacija. Nakon što sam nekoliko puta uspješno obavila sve što mi je bilo potrebno, shvatila sam da su moji strahovi bili neopravdani i da su sada već postali stvar prošlosti.

Osim odlaska u banku i otvaranja računa, brzo sam savladala korištenje mobilne aplikacije koja omogućuje obavljanje većine transakcija iz udobnosti vlastita doma, provjeru stanja računa, plaćanje računa, pa čak apliciranje za kredite. Njihov e-zaba internet bankarstvo omogućuje pristup svim informacijama i uslugama koje su mi potrebne, i to 24 sata dnevno. Banka je tako postala moj partner i podrška za sve financijske teme o kojima želim razgovarati. 

Sadržaj donosimo u suradnji sa Zagrebačkom bankom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije