Večernji edicija“ predstavlja vam treću knjigu rec e p a t a Ve l j k a Barbierija iz trosveščanog niza „Večernje bajke o hrani“. Treća knjiga u prodaji je od sutra i cijela je posvećena pričama i receptima za meso od peradi i divljači, kao i miješanju sastojaka te jaju za kraj. Knjige su nastale od kolumni koje Barbieri nedjeljom objavljuje u Večernjem listu.
U njima ćete naći mnoštvo i te kako zanimljivih priča, iz davnine i suvremenih, legendi i stvarnih događaja, koje se uvijek vezane uz hranu. No, one su samo svojevrstan uvod u ono što je najvažnije - u veliki broj iznimnih recepata svih vrsta. U prvoj su knjizi recepti za svakovrsna predjela, juhe, rižu, tjesteninu, povrće i gljive, a u drugoj su recepti za ribe, školjke i žabe. Barbieri je autor brojnih romana, zbirki pripovijedaka, pjesama i eseja, kazališnih, radio i TV-dramskih djela, u kojima obrađuje europsku i sredozemnu baštinu, posebice Dalmacije.
Njegov najpoznatiji roman, “Epitaf carskoga gurmana”, kojega je upravo gastronomiju polazište i ishodište radnje, u biblioteci Večernjeg lista tiskan je 2004. u nakladi od 200.000 primjeraka, što je rekord jednog izdanja proznog djela u povijesti hrvatske književnosti. U najnovijem trećem dijelu Barbierijeve su priče bajkovite, ali su još bajkovitiji njegovi stvarni recepti. Unesite i vi u svoj dom ove recepte te uđite u taj bajkovit svijet užitaka!
Više na Večernji shop