'PREVARIO SAM SE'

Bartulica napušta Domovinski pokret: 'Do kraja sam se nadao da stranka neće ovako nisko pasti'

Zagreb: Stjepo Bartulica o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
31.08.2024.
u 14:00

Bartulica je ove subote prisustvovao i Izbornom saboru u hotelu Internacional na kojoj se biralo novo vodstvo stranke, te je jasno sjeo na stranu Marija Radića čiju je podršku još prošli tjedan javno izrazio

Stephen Nikola Bartulica, europarlamentarac iz redova Domovinskog pokreta, objavio je kako službeno napušta stranku. Bartulica je ove subote prisustvovao i Izbornom saboru u hotelu Internacional na kojoj se biralo novo vodstvo stranke, te je jasno sjeo na stranu Marija Radića čiju je podršku još prošli tjedan javno izrazio.

- Od današnjeg dana više nisam član Domovinskog pokreta. Odbacujem svako političko nasilje pa i ovo Penavino. Ne dozvoliti tajno glasovanje odražava veliki strah i lošu namjeru!  Do kraja sam se nadao da stranka ovako nisko neće pasti. Bio sam u krivu - objavio je na svom Twitter profilu.

Ivan Penava ostaje predsjednik DP-a uz jednoglasnu podršku 64 delegata koji su ostali u dvorani nakon što su njegov protukandidat Mario Radić i pristaše napustili u subotu Izborni sabor, novim zamjenikom postao je Stipo Mlinarić, a posljedice bi mogla osjetiti parlamentarna većina.

"Kako smo i najavljivali, cijelo ovo vrijeme je situacija bila pod kontrolom. Zahvaljujem svim članovima stranke, dužnosnicima, izaslanicima na Saboru koji su izdržali silne pritiske, bili hrabri i omogući demokratske izborne procese", kazao je Penava u izjavi novinarima nakon što je u zagrebačkom hotelu International potvrdio mandat na čelu stranke iduće četiri godine. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 37

KR
kruno100
14:09 31.08.2024.

Da li odlazi i iz Europarlamenta?

FL
flotis213
14:13 31.08.2024.

Vjerojatno opet odlazi s Ferrarijem. Kućerkom na moru u par godina i fantastičnom plaćicom kojom se kredit napokon može otplaćivati da ostane i za gorivo. Nije loše. Frfljavi podoficir nazad u Bujančevu rupu, bezvezni Peternel u svoj esdepe, a ovaj papak vjerojatno nazad Yusipoviću

BS
Blue_shirt
14:07 31.08.2024.

Jeli i ovaj put otišao u crvenom Ferrariu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije