USPANIČIO SE

Bečanin dobio račun za struju od pola milijuna eura: 'Tjeraju me u propast!' Oglasila se bečka Elektra

Zagreb: Pla?anje ra?una putem e-ra?una Zagreba?kog Holdinga
Borna Filic/PIXSELL
30.12.2022.
u 20:22

Uspaničeni slikar odmah je nazvao redakciju lista i molio da mu pritekne u pomoć, jer to, prema njegovim riječima, mora biti neka greška

Mladom, međunarodno poznatom slikaru i grafičaru Marcinu Glodu iz Beča skoro je ovih dana prestalo srce kucati kada je dobio računa od bečke “Elektre” ( Wien Energie) na basnoslovnih pola milijuna eura. Točnije na 496.430,40! Račun je bio naslovljen na slikarevu tvrtku “Optima Entspannt” a odnosio se je na (pred)uplatu za potrošnju struje u prvom kvartalu 2023. godine u njegovom ateljeu od 160 kvadratnih metara u 7. bečkom stambenom okrugu, piše austrijski dnevni list Kronen Zeitung.

Uspaničeni slikar odmah je nazvao redakciju lista i molio da mu pritekne u pomoć, jer to, prema njegovim riječima, mora biti neka greška. 

“Ako to nije zabuna, onda me Energie, Beč tjera u propast”, istakao je očajni korisnik električne energije koji, s obzirom na ovogodišnju rekordnu inflaciju u Austriji i rast cijena na austrijskom tržištu električne energije, više nije bio posve siguran, da li je to uopće moguće.

Kronen Zeitung je odmah nazvao bečku Elektru i u ime vlasnika računa tražio pojašnjenje oko računa “teškog” pola milijuna eura.

Odgovor je glasio: Greška! Uz poruku, kako će Energie, Beč narednih dana uspostaviti kontakt s korisnikom Marcinom Glodom. Iako je nakon saznanja o grešci bečko slikaru “pao kamen sa srca”, svejedno s nestrpljenjem očekuje da vidi koliki će znamenki imati novi, korigirani račun.

>> VIDEO Preokret u Zagrebu: U posljednji trenutak ipak se odustalo od novogodišnjeg vatrometa

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
21:18 30.12.2022.

nije 500.000€ nego 50.000€ Opet je Putin kriv

Avatar kvasac60
kvasac60
21:13 30.12.2022.

Pripremaju nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije