25.07.2015. u 12:26

HDZ-ov europarlamentarac Plenković izjavio je da je izostanak saveznika s proslave Oluje neuspjeh hrvatske vlade

ponedjeljak - 20. srpnja

HDZ-ov europarlamentarac Plenković izjavio je da je izostanak saveznika s proslave Oluje neuspjeh hrvatske vlade. Komentatori pišu o tome kako su zbog sporova oko proslave u Kninu i Zagrebu, politikantstva i skupljanja predizbornih bodova zanemareni saveznici, te je to razlog njihova izostanka. Vučić i Dodik izriču najstrašnije osude genocidne Oluje. Dačić izjavljuje da će sudjelovanje svake zemlje u toj proslavi za Srbiju biti uvredljivo. Ali - pogledajte sada! - on ne likuje zato što je otkazan dolazak predstavnika nekih država. Koja blagonaklonost! Osuđuje Oluju kao zlo, ali, eto, toliko je dobar prema Hrvatima da se ne raduje neuspjehu u slavljenju toga zla. Tako se ista ili slična priča o Oluji ponavlja već petnaestak godina. Srbi hoće njome “ovladati”, a Hrvati im u tome obilno pomažu. Stvarni i simbolični početak te priče u odluci je Račanove i Budišine koalicije, u odluci - sudite nam! Ta sramotna odluka dogodila se u Hrvatskom saboru gdje je izglasovana nadležnost Haaga za Bljesak i Oluju. Hrvati tako prestaju biti pobjednici u Domovinskom ratu, jer pobjednicima se ne sudi. Slijedi i nastavlja se detuđmanizacija, kriminalizacija hrvatske obrane, predaja hrvatske ratne i nacionalne sudbine u ruke Carle del Ponte. Unatoč tome što Srbija nije priznala agresiju, što nije pokazala nikakvu spremnost da snosi posljedice rata, što se u njoj neprekidno ponavlja optuživanje Hrvata za genocid u Oluji, hrvatski državni vrh, što po diktatu europskih i svjetskih moćnika, što po mentalnoj ovisnosti o Srbima i Beogradu, uvelike pridonosi iskupljivanju Srbije za ratne strahote, njezinu tobožnjem uljuđivanju i europeizaciji. Račan, Picula, Mesić, Sanader, Josipović... ekskulpiraju Srbiju a servilni su prema svima koji optužuju i Oluju i hrvatske generale. Rezultat je najvidljiviji upravo danas: tri najmoćnija čovjeka u “europskoj” Srbiji, onoj kojoj će, kako reče Milanović, na njezinu putu u EU “Hrvatska dati sve ode sebe”, tri izravna sudionika u agresiji, šešeljevci Nikolić i Vučić te Miloševićev nasljednik Dačić, do ekstrema pojačavaju napad na Oluju, dok Milanović, koji bi im dao “sve od sebe”, tjera vodu na njihov mlin pokušajem da oslabi kninsku proslavu i simboliku pobjede. A Srbima je trn u oku upravo ta simbolika. Zapravo im je nevažno “stradanje Srba” u Oluji (kojeg, uostalom, i nije bilo - bio je to odlazak po naredbi srpskog vodstva), njima je važno što više okaljati Oluju kao pobjedu, kao simbol pobjede, kao totalni poraz velike Srbije i velikosrpstva utjelovljenog i u mitu o srpskom Kninu. Stoga bi oni premještanje glavne proslave Oluje iz Knina zacijelo doživjeli kao jednu od pobjeda u “ovladavanju” Olujom, to jest u preinaci njezina značenja, u pretvaranju oslobodilačkog trijumfa u zločin.

subota - 18. srpnja

U koga komitet upre prstom, taj je kriv

Je li slučajno što ministar pravosuđa Orsat Miljenić najavljuje promjenu zakonske odredbe o jamčevini za osobe koje bi mogle utjecati na svjedoke baš kad su posrijedi optužbe protiv Milana Bandića i Zdravka Mamića o kojima mnogi, i desno i lijevo, misle da su politički motiviranima? Znači li to da će i druge zakonske odredbe koje u vrijeme istrage i suđenja budu išle na ruku osumnjičenicima nepoćudnima za Željka Jovanovića, Zorana Milanovića, Ranka Ostojića, Orsata Miljenića i druge kukurikavce biti mijenjane kako bi se obnovilo staro partijsko načelo i praksa - u koga komitet upre prstom, taj je kriv i mora biti osuđen? Ali pri brisanju zakonskih odredbi Miljenić ima sreću, jer ima jako zaleđe u savršenom moralnom miljeu ove vlasti u kojem, na primjer, Milanovićev brat Krešimir o zakone briše cipele po uredima državnih institucija - Ministarstva financija, Hrvatskog državnog arhiva... - gdje otvara slavine za nezakonite milijune svojim tvrtkama i tvrtkama s kojima surađuje. Ministru pravosuđa - svaka čast!

nedjelja - 19. srpnja

Dosljedan nasljednik ministrice kulture

Poprilično se pisalo i govorilo o sramotnim scenama koje je pijana priređivala bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, pa se Berislav Šipuš, kojeg je policija kaznila sa 750 kuna jer je vozio sa 0,7 promila alkohola u krvi, pokazao kao njezin dosljedan nasljednik. Tako se proširio raspon nepodopština dužnosnika ove vlasti, od kriminala, korupcije, sukoba interesa, nepotizma, stranačkog zapošljavanja do vožnje u pijanom stanju. Šipuš je, naravno, odmah napao HDZ-ovo priopćenje te izjavio da neće podnijeti ostavku, što je također u stilu kukurikavaca. Navodno je, jednako veseo kao i u vožnji, prijatelju uz piće rekao: “Zašto bih sad dao ostavku kad ćemo je za tri, četiri mjeseca ionako svi dati”.

utorak - 21. srpnja

“Klime” u bolnicama još su nepodnošljiv luksuz!?

Nedavno je objavljeno kako je na obilježavanje neke obljetnice u Osijek Zoran Milanović putovao helikopterom, dok je paralelno s letjelicom jurio i vozač sa službenim automobilom koji ga je preuzeo poslije slijetanja i vozikao slavonskim glavnim gradom. Rasipnost kakve nema ni u Njemačkoj ni u bilo kojoj europskoj državi! Usporediva je valjda samo s diktatorovom u Sjevernoj Koreji. Ali kao što bi mogla biti objavljen na TV Sjeverne Koreje, ovih je paklenih dana na jednoj hrvatskoj nacionalnoj TV objavljen pakleni prilog o tome kako neke bolnice u Hrvatskoj nemaju rashladne uređaje. Na više od 40 stupnjeva, u nesnosnim uvjetima ratnih logora, guše se rodilje, tek operirani bolesnici, nemoćni starci i starice. Samo mali dio novca što se troši za suvišnu raskoš vlasti bio bi dovoljan za “klimu” u bolnicama, ali socijaldemokratskom despotu Milanoviću bio bi pokvaren užitak u sadizmu kad kraj tog užitka ne bi bilo patnje u bolnicama u Špičkovini.

srijeda - 22. srpnja

Gulikože ne dominiraju, oni samo dobro financijski stoje

Plače vam se kad čitate kako su Francuzi iskoristili ratno stanje u Hrvatskoj, kad smo vapili za stranim investicijama, te došli ovdje graditi Istarski ipsilon, za koji ćemo im do 2037. godine dati 1,3 milijarde eura. Koju stranicu dalje od teksta o toj temi prepričan je intervju s moćnim njemačkim ministrom financija Wolfgangom Schäubleom u kojem poriče da postoji “njemačka dominacija”, nego jednostavno “Njemačka stoji dobro ekonomski”. Ali ako glavne zemlje EU poput Njemačke i Francuske imaju moćne ekonomije, kakav im je to moral kad u siromašnim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, sklapaju poslove kao gulikože, kad u njima budzašto kupuju banke i velike državne tvrtke (energetske, telekomunikacijske, farmaceutske...) iz kojih će uzimati goleme profite, zašto preko svojih i tzv. narodnih banaka i uvoznih lobija u tim zemljama guše njihove proizvodnje kako bi tamo mogli prodati svoje proizvode? I doista, što će uza sve to Njemačkoj i Francuskoj još i dominacija!?

četvrtak - 23. srpnja

Ne štedite na kulturi, dajte Radi, vidite da mu treba

Rade Šerbedžija se ljuti što se u Hrvatskoj štedi na kulturi. No njega nikad nije zanimala ni kultura, ni kazalište, ni film nego samo moć koja se preko njih zadobiva. Biti u milosti moći ili se s njom poistovjećivati - to mu je bio cilj u komunizmu, za koji se poslužio Krležom, Šuvarom i inima. Otkad je otišao u inozemstvo, naravno, nikad nam se nije mogao hvaliti “Oscarima”, ali se i te kako hvalio svojim “prijateljstvom” s glumačkim veličinama - Vanessom Redgrave, Angelinom Jolie, Tomom Cruiseom... Gostujući iz inozemstva u Hrvatskoj, za svoje kazalište Ulysses izabrao je Brijune, simbol nepovredive političke moći, često boravište Josipa Broza Tita, jednog od najkrvavijih diktatora 20. stoljeća. Ne štedite na kulturi, dajte Radi, vidite da mu treba.

petak - 24. srpnja

Ljudi-žabe cinkali vlast Ekonomskom forumu

Sjećate li se sjajnog mađarskog filma “Krunski svjedok” iz vremena komunizma u kojem se “udbaškom” moćniku priviđaju ljudi-žabe kao podvodni špijuni? Evo se slični doušnici priviđaju ministrima iz Banskih dvora koji su pravom kontrašpijunažom otkrili tko je kriv što je njihova vlada, prema izvješću Svjetskog ekonomskog foruma, šesta među najnesposobnijima u svijetu. Dakle, evo tog zamršenog urotničkog scenarija. HDZ je, kažu kukurikavci, u Nacionalnom vijeću za konkurentnost pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca zaposlio dvoje ljudi, a ti “(dobro) plaćeni mediokriteti iz nekakvih privatnih organizacija” izradili su za Milanovića i društvo kompromitantne podatke o Hrvatskoj koje su onda ljudi-žabe, roneći kroz skrivene tokove veza, prenijeli Svjetskom ekonomskom forumu. Vlast s takvom paranojom ne zna upravljati sobom a kamoli će državom.

>>Mesić je sam upao 
u jamu kopanu za Tuđmana, koji je sada i 
za ljevicu povijesni temelj

>>Ako se ne kazni zlo 
iz komunizma, ono 
će stalno izmišljati fašizam kojim se hrani

Komentara 94

MI
MileKubura
12:51 25.07.2015.

Velikosrpski projekt porazio je veliki Tuđman zauvjek. Na žalost i danas u Hrvatskoj djeluju snage koje ni ga htjele oživjeti. Porazom ove vlasti porazit cemo i te snage zauvjek i klica tog projekta zauvjek ce biti zatrta a iz svihih pora društva petu kolonu baciti van.

Avatar kravata
kravata
12:39 25.07.2015.

Opet Vucic pa svaki dan pise VL o njgovim izjavama bolje bi bilo da puste snimku gdje govori o srbskoj granici Virovitica Karlovac Karlobag ako nema VL nek si psudi od Z1 . Taj njegov govor govori sve i mozee se slobono da je srbska guja koja spava.

TO
Toni_osk
12:44 25.07.2015.

Pa nas bi i sida zaobisla s obzirom u kakvo nas je stanje dovela ova nesposobna vlast, sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije