NITKO NE ZNA O KOME JE RIJEČ

Beogradske Večernje novosti: Hrvatskom špijunu određen pritvor; Veleposlanstvo RH: Mi smo svi na broju

Srpska policija (ilustracija)
Armin Durgut/PIXSELL
28.08.2024.
u 18:36

Vijest o uhićenju nisu mogli potvrditi ni u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu

Neimenovanoj osobi, koja je u ponedjeljak uhićena u Beogradu i opisana kao "hrvatski špijun", određen je pritvor od 30 dana poslije saslušanja u nadležnom tužiteljstvu, javile su u srijedu Večernje novosti, čiji je portal u ponedjeljak prvi objavio i vijest o uhićenju. Tu je informaciju kasnije tijekom dana potvrdio i ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ne navodeći više detalja.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) za Hinu je tog dana reklo da nemaju informacije o tom slučaju, niti potvrdu da se on "uistinu dogodio", što su kasnije u svojim izjavama potvrdili i pojedini hrvatski dužnosnici. Daniel Markić, v.d. ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), rekao je u utorak kako bi i on volio znati tko je navodno uhićeni hrvatski špijun u Beogradu, dodavši da ne zna o čemu se radi i koji bi bio cilj tog potencijalnog špijuna.

Vijest o uhićenju nisu mogli potvrditi ni u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu. "Mi smo svi na broju", rečeno je neslužbeno Hini u veleposlanstvu. Prema šturoj vijesti, objavljenoj na portalu Večernjih novosti u srijedu popodne, osoba koju se u medijima i službeno naziva "hrvatskim špijunom", saslušana je danas pred nadležnim javnim tužiteljstvom.

"Nakon saslušanja, tijekom kojeg je iznosio detalje o svojoj špijunskoj i podrivačko-subverzivnoj djelatnosti u našoj zemlji, a po nalogu i za račun hrvatske obavještajno-sigurnosne službe SOA-a, određen mu je pritvor od 30 dana", objavile su Večernje novosti, ne navodeći više detalja. Ministarstvo vanjskih poslova Srbije niti srbijanski MUP dosad se nisu očitovali u povodu vijesti o pritvoru.

Ključne riječi

Komentara 11

CE
Centrifuga
19:31 28.08.2024.

Svi državnici u Europi znaju da srpska vlada nije vjerodostojna laž je kao dobar dan

WL
WlanConnection
21:44 28.08.2024.

Dajte još jednom sve prebeojite, ja mislim da fali domar...jer je opsovao majku trofaznu pošto instalacija struje ne radi kako treba i zbog toga završio na ispitivanju.

TA
takoje
13:45 29.08.2024.

kako može biti špijun a da mu se zna ime i prezime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije