za prisluškivanje

Berlusconi kažnjen godinom zatvora i mora platiti 80.000 eura

silvio berlusconi
Reuters/PIXSELL
07.03.2013.
u 12:35

Sudac je presudu dodijelio u jeku održavanja dvaju suđenja na kojima se Berlusconi suočava s optužbama za utaju poreza i plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki

Bivši premijer Silvio Berlusconi osuđen je u Milanu na godinu dana zatvora u procesu, njegov brat Paolo Berlusconi na dvije godine i tri mjeseca zatvora u aferi objavljivanja u listu Giornale, u obiteljskom vlasništvu, transkripta prisluškivanja. Sudac je presudu dodijelio u jeku održavanja dvaju suđenja na kojima se Berlusconi suočava s optužbama za utaju poreza i plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki.

Osiguravajuće društvo Unipol, koje je pod utjecajem Demokratske stranke, pokušalo je 2005. kupiti talijanski banku BNL. U to vrijeme policija je prisluškivala Giovannija Consortea, čelnika Unipola. Prisluškivan je tako i razgovor Consortea s čelnikom Demokratske stranke Pierom Fassinom. U jednom trenutku Fassino je pitao Consortea: ''Znači imamo banku?“ Do transkripta toga razgovora, koji nije trebao izaći u javnost, došao je Silvio Berlusconi i proslijedio ga bratu Paolu kako bi ga se objavilo u listu Giornaleu.

Uz zatvorsku kaznu, braća Berlusconi moraju platiti 80.000 eura odštete bivšem tajniku Demokratske stranke, a sadašnjem gradonačelniku Torina Pieru Fassinu koji je na procesu u Milanu bio oštećena strana.

>>Nova istraga protiv Berlusconija za korupciju: Potkupio senatora?

Komentara 5

OB
-obrisani-
13:22 07.03.2013.

Silvio u zatvor? hahahah! Pa sto je vama? Da li ste naivni ili opet prepisivate od drugih?

PE
Pemac49
13:39 07.03.2013.

Silvio je nakon Presude rekao tomSudiji ! nabijem i tebe na Ku... i cijelu Italiju ! Sad mozete samo zabe loviti Silvio ne financira nikog vise sam 17 godsnje Cice iz maroka !

Avatar EU afrodita
EU afrodita
16:06 07.03.2013.

Ne zna se što bi bilo bolje za ovog djeda....zatvor ili psihijatrija....liječenje od patološke megalomanije i sexual addiction.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije