novi skandal

Berlusconi pod istragom zbog prijetnji urednicima televizije RAI

berlusconi
Reuters
16.03.2010.
u 09:53

Berlusconiija se optužuje za ucjenu, za koju može dobiti do 12 godina zatvora, i za prijetnju koja je kažnjiva do sedam godina zatvora.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi pod istragom je zbog ucjenjivanja i prijetnji urednicima televizije RAI, objavila su danas talijanska glasila. Tužiteljstvo u gradu Terniju, pokraj Rima, pokrenulo je istragu protiv Berlusconija optužujući ga da je počinio krivično djelo iz 388. krivičnog zakonika. Tko god upotrebljava nasilje ili prijetnju političkom, upravnom ili sudskom tijelu, ili predstavniku tih tijela, ili bilo kojoj javnoj vlasti ustrojenoj u vijeće kako bi spriječio u potpunosti ili djelomično njegovo djelovanje, može biti kažnjen od godine do sedam godina zatvora.

Ta krivična djela Berlusconi je počinio prema uredu za jamstvo u informiranju. Tužiteljstvo u Terniju pokrenulo je istragu protiv Berlusconija, ali i još nekih osoba, među kojima i protiv glavnog urednika informativnog programa prvog kanala televizije RAI Augusta Minzolinija.
Pod istragom je i povjerenik za jamstvo u komuniciranju Giancarlo Innocenzi, koji je pred tužiteljima u Terniju negirao da ga je Berlusconi pritiskao kako bi se zatvorila emisija "Annozero" na drugom programu RAI-a, koju vodi Michele Santoro.

Glavni urednik  Augusto Minzolini pod istragom je jer je prekršio pravilo šutnje, odnosno čim je izašao sa saslušanja u Terniju nazvao je sjedište vlade kako bi dojavio Berlusconiju što su ga tužitelji pitali.

Berlusconi je u najtežem položaju. Optužuje ga se za ucjenu, za koju može dobiti do 12 godina zatvora, i za prijetnju koja je kažnjiva do sedam godina zatvora. Tužiteljstvo u Terniju već je obavijestilo Berlusconija da je pod istragom. Berlusconi je izjavio kako je "skandaliziran" tim optužbama i kako su suci prekršili zakon pokretanjem takve istrage. U transkripciji telefonskih razgovora vidi se kako je Berlusconi tražio od vodstva televizije RAI i jamca za komunikaciju zatvaranje nekih emisija u kojima je bio kritiziran.

Ključne riječi

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
11:16 16.03.2010.

Impotencija bolesnih protivnika Beluskonija ..

OB
-obrisani-
11:23 16.03.2010.

Ovome coveku nije dosadno.Malo politike,malo milioncica,malo seksa...kako li sve stigne?Spava li uopste?

AN
anye325
11:57 16.03.2010.

Ovaj starkonja lize a drugi skacu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije