KONAČNI PAD

Berlusconija je "sahranio" nećak jednog od njegovih pajdaša

'Italian center-right leader Silvio Berlusconi gestures during a confidence vote at the Senate in Rome, October 2, 2013. Berlusconi promised to support Prime Minister Enrico Letta in a confidence vote
Reuters/PIXSELL
05.10.2013.
u 19:40

Odbor za skidanje imuniteta Senata predložio je jučer parlamentu da iz zastupničkog tijela izbace Silvija Berlusconija

Odbor za skidanje imuniteta talijanskog Senata predložio je jučer parlamentu da iz zastupničkog tijela izbace Silvija Berlusconija zbog utaje poreza. To je samo logična posljedica posljednjih događaja u parlamentu kada je Berlusconi neuspješno pokušao srušiti vladu premijera Enrica Lette. Naprotiv, Letta je srušio Berlusconijevu strankui zadao konačan udarac i politički sahranio Berlusconija. Tko je uopće Enrico Letta?

Letta je rođen u Pisi 20. kolovoza 1966., a bio je najmlađi ministar u povijesti Talijanske Republike kada je 1998. ministrom za odnose s Europskom zajednicom imenovan u vladi Massima D'Aleme. Bio je zatim u vladama Amata, Prodija, a od 2004. do 2006. zastupnik je u Europarlamentu. U Demokratskoj stranci je od 2009. do 2013. bio zamjenikom tajnika. Premijerom je postao 28. travnja 2013.

Enrico Letta sin je Anne Banchi i Giorgia Lette, brata Giannija Lette, jednog od najutjecajnijih talijanskih ljudi u politici. Gianni Letta, Enricov stric, bio je novinar i glavni urednik lista Tempo, a otkad je Silvio Berlusconi ušao u politiku, njegov je najbliži suradnik i savjetnik, onaj koji ispravlja greške Cavalierea. Enrico Letta je i profesor na sveučilištu u Pisi. U politici nije arogantan, dapače. U susretu s novinarima (možda zato što mu je supruga novinarka) uvijek je ljubazan, odgovara na sva pitanja i bez napadanja. I u govorima je blag, ali kada je Berlusconi najavio povlačenje svojih pet ministara iz njegove vlade velike koalicije, priopćio je kako je to "lud i nerazuman potez". Sučelio se s Berlusconijem, koji vjerojatno nije predvidio takvu reakciju mladog premijera, malog Enrica, koji je nećak njegovog dobrog prijatelja.

>>Silvio Berlusconi popustio, završila kriza talijanske vlade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije