Trebaju rješenje

Bez novaca od MMF-a Federaciji BiH prijeti bankrot?

BiH
26.03.2013.
u 16:53

Ukoliko se ne nastavi aranžman s MMF-om, državnom proračunu nedostajat će više od 300 milijuna konvertibilnih maraka, što bi, prema mnogim ocjenama, predstavljalo potpuni financijski kolaps Federacije BiH.

BiH se može suočiti s ogromnim problemima ukoliko se ne nastavi aranžman s MMF-om, upozorio je potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH Avdo Rapa, piše Dnevni Avaz.

Ukoliko se ne nastavi aranžman s MMF-om, državnom proračunu nedostajat će više od 300 milijuna konvertibilnih maraka, što bi, prema mnogim ocjenama, predstavljalo potpuni financijski kolaps Federacije BiH.

Do 31. ožujka trebao bi biti usvojen predloženi novi federalni zakon o povoljnijem umirovljenju branitelja, a ako se to ne dogodi bit će ugrožena naredna tranša po stand-by aranžmanu Međunarodnog monetarnog fonda za proračun Federacije BiH, zaključeno je na sastanku čelnika Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH s delegacijom MMF-a.

Prijedlog tog zakona apsolutni je imperativ, a mora biti donesen unutar ustanovljene konstitucije ne ugrožavajući pri tome financijsko stanje \"Zavoda za penziono i invalidsko osiguranje (PIO) Federacije BiH.\"

Ukoliko se zakon donese, neće doći u pitanje podmirivanje obveza BiH prema MMF-u, no na prijedlog teksta stiglo je puno primjedbi, a o njemu će se odlučivati po hitnom postupku.

>>Prava istina o uspjehu: Island je izašao iz krize po receptu MMF-a

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije