Koprivnička bolnica

Bez nove vlade nema pedijatrije, a rok za kredit 31. prosinca

31.03.2014., Koprivnica - 7. Sjednica Gradske skupstine. Sandra Tot Sinjeri
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
08.12.2015.
u 23:30

U Vladinoj odluci o državnom jamstvu za kredit od 20 milijuna kuna pogrešni su podaci, a novu odluku ne može donijeti tehnička vlada

Pregovore o formiranju nove hrvatske vlade s posebnom pozornošću prate u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislava Bardeka. Razlog je jednostavan – prije no što se vlada formira ne mogu očekivati gradnju novog pedijatrijskog odjela, projekta koji je nekadašnji ministar zdravlja Rajko Ostojić još 2012. godine proglasio gotovom stvari.

Te je godine i dovršen natječaj za izvedbeni projekt, a potom se u gotovo pravilnim šestomjesečnim razmacima najavljivao početak gradnje, zadnji put ljetos, kada je i proveden natječaj za izvođača. Opća bolnica tada je već raspisala natječaj za kredit od 20 milijuna kuna, kojim bi se gradio odjel, ali uz državno jamstvo. Upravo tu je i zapelo. Vlada je na sjednici u rujnu dala jamstvo za kredit, ali su u njemu omaškom navedeni pogrešni podaci, poput kamatne stope na kredit, za koji je na natječaju pobijedila OTP banka. Zbog toga je potrebno da Vlada donese novu odluku s ispravnim podacima, ali to ne može učiniti tehnička vlada, kakva se trenutačno nalazi u Banskim dvorima. Najveći je problem u čitavoj priči to što je kao krajnji rok korištenja kredita naveden 31. prosinca ove godine, a – kako sada stvari stoje – nije sasvim izgledno da će se do tada formirati nova vlada i da će ona donijeti odluku koja će omogućiti gradnju nove koprivničke pedijatrije.

Do zaključenja broja sanacijska upraviteljica Opće bolnice dr. Tomislava Bardeka Sandra Sinjeri nije dospjela odgovoriti na naš upit koliko je izgledno da se nasušno potreban novi odjel počne graditi u rokovima u kojima je to, nakon nekoliko godina otezanja, napokon isplanirano.

>> Djeca u veselim sobama, a liječnici u šarenim kutama 

>> Sa 625 milijuna kuna grade se i opremaju dnevne bolnice

Komentara 1

PS
psyhotic
03:43 09.12.2015.

što je to "omaška"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije