SVE GLASNIJE PROZIVKE

Biden otkrio jedinu situaciju zbog koje bi povukao svoju kandidaturu: 'Da mi dođu....'

US President Joe Biden delivers remarks in the State Dining Room of the White House
Foto: Michael Reynolds - Pool via CNP
1/4
17.07.2024.
u 23:39

“Kada sam se prvi put kandidirao, možda se toga sjećate, rekao sam da ću biti prijelazni kandidat. I mislio sam da ću se moći pomaknuti s ovoga i prenijeti to nekom drugom", kazao je.

Američki predsjednik Joe Biden u intervjuu je kazao kako bi jedino što bi ga moglo potaknuti da ponovno razmotri svoju kandidaturu za ponovni izbor bi bilo njegovo zdravstveno stanje. Ta izjava dolazi nakon brojnih javnih molbi članova njegove stranke da se povuče kao kandidat na predstojećim izborima za predsjednika u studenom ove godine.

"Kad bi imao neki zdravstveni problem koji se pojavio i da su mi doktori došli i rekli "imaš ovaj problem, onaj problem". Ali napravio sam ozbiljnu pogrešku u cijeloj debati,” rekao je u intervjuu za BET News. Američki predsjednik je potom nastavio braniti svoju odluku da ne bude prijelazni kandidat, što je nešto na što se izvorno obvezao tijekom izbora u prošlom izbornom ciklusu.

“Kada sam se prvi put kandidirao, možda se toga sjećate, rekao sam da ću biti prijelazni kandidat. I mislio sam da ću se moći pomaknuti s ovoga i prenijeti to nekom drugom. Ali nisam očekivao da će stvari postati tako podijeljene", rekao je, dodajući da su njegove godine donijele mudrost. "Ima još toga za učiniti i nerado odustajem od toga", dodao je.

Sve više demokrata poziva Bidena da odustane od utrke za novi mandat u Bijeloj kući. Pozivi su krenuli nakon debate s Trumpom 27. lipnja koju su analitičari, mediji i kolege prozvali lošom za Bidena.

VIDEO Joe Biden pogrešno identificirao potpredsjednicu Kamalu Harris kao Donalda Trumpa

Ključne riječi

Komentara 3

VI
Vikar
16:20 18.07.2024.

Navodno je dobio koronu pa je u izolaciji.znači to je rješenje za odlazak

SE
Serengeti
09:37 18.07.2024.

Putin koristi Bidena i Trumpa i izbore u SAD-u da odvuče pažnju svijeta od rata u Ukrajini.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
01:57 18.07.2024.

Kad Bidenu u posjet dođe 4. jahač apokalipse, garant će povući kandidaturu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije