PODRŽAO BIVŠEG PREDSJEDNIKA

Američki medij tvrdi da će Musk mjesečno davati 45 milijuna dolara za Trumpa, on poručuje: Lažna vijest

FILE PHOTO: AI Safety Summit in Bletchley
Foto: POOL/REUTERS
1/72
16.07.2024.
u 15:12

Multimilijarder rođen u Južnoafričkoj Republici nije naveden na listi donatora objavljenoj u ponedjeljak, a na kojoj se vidi da je dosad odbor prikupio više od osam milijuna dolara.

Multimilijarder Elon Musk najavio je da će davati oko 45 milijuna dolara mjesečno novom političkom odboru podrške Donaldu Trumpu, piše u ponedjeljak Wall Street Journal (WSJ), pozivajući se na neimenovane izvore. Musk planira od ovog mjeseca donirati politički akcijski odbor America PAC koji podržava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u njegovom pokušaju povratka u Bijelu kuću, piše američki medij.

Multimilijarder rođen u Južnoafričkoj Republici nije naveden na listi donatora objavljenoj u ponedjeljak, a na kojoj se vidi da je dosad odbor prikupio više od osam milijuna dolara.  Među donatorima su tvrtke Lonsdale Enterprises i blizanci Winklevoss. Lonsdale je donirao milijun dolara, a Cameron i Tyler Winklevoss svaki 250 tisuća dolara. Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, čelnik Tesle i SpaceX-a, nije odgovorio na Reutersov zahtjev za komentarom.

Na platformi X, kojoj je također vlasnik, odgovorio je na WSJ-jov tekst rečenicom „fake gnus”, referirajući se time na 'fake news' (lažne vijesti). Musk je u subotu, nekoliko sati nakon pokušaja atentata, javno stao iza Trumpa, po prvi put u predsjedničkoj utrci. Taj  je potez učvrstio njegovo skretanje prema desnoj politici i Trumpu dao snažnog saveznika uoči izbora u studenom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije