Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čestitao mu na pobjedi na izborima

Biden pisao Plenkoviću, nahvalio ga: 'Pod vašim vodstvom Hrvatska je bila blizak saveznik i važan partner'

U.S. President Biden attends Everytown for Gun Safety Action Fund's annual "Gun Sense University" conference in Washington
Foto: NATHAN HOWARD/REUTERS
1/3
12.06.2024.
u 18:15

"Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela golem napredak, a siguran sam da će napredovati i u vašem trećem mandatu", poručio je američki predsjednik hrvatskom premijeru.

Američki predsjednik Joe Biden je - u ime američkog naroda - čestitao premijeru Andreju Plenkoviću na pobjedi na parlamentarnim izborima. Biden kaže da pobjeda odražava "povjerenje koje Plenković uživa među hrvatskim građanima" te nastavlja o odnosima dviju država.

- Sjedinjene Države i Hrvatsku obvezuje predanost demokratskim vrijednostima i europskoj sigurnosti. Pod vašim vodstvom Hrvatska je bila blizak saveznik i važan partner. Zajedno smo radili na osiguranju stabilne, demokratske i prosperitetne budućnosti za Zapadni Balkan - čvrsto integriran u euroatlantsku zajednicu. Podržali smo Ukrajinu u obrani od ruske agresije. U NATO-u smo zajedno radili na jačanju, proširenju i ujedinjenju Saveza u kritičnom trenutku. Stoga želim zahvaliti na vašem vodstvu u modernizaciji obrane, što će osigurati da Hrvatska nastavi davati ključne doprinose Savezu u budućnosti - stoji u pismu.

Također, američki predsjednik spominje i strateški važan projekt, LNG terminal na Krku. - Vodstvo Hrvatske u rješavanju europske energetske sigurnosti i diverzifikacije također je impresivno. Vaši napori za proširenje terminala za ukapljeni prirodni plin Krk i razvoj obnovljivih izvora isplatit će se ne samo Hrvatskoj nego i vašim susjedima. U svim ovim i drugim inicijativama, Sjedinjene Države su vaš blizak i postojan strateški partner - ističe Biden. 

"Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela golem napredak, a siguran sam da će napredovati i u vašem trećem mandatu", zaključuje Biden. Bidenovo pismo objavila je i američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

U.S. President Biden attends Everytown for Gun Safety Action Fund's annual "Gun Sense University" conference in Washington
1/18

Komentara 47

PR
pravedno
18:45 12.06.2024.

Kako je naše društvo zatrovano retorikom bez argumenata, čemu takvi zloćesti komentari. Čovjeka cjene u svjetu a kod nas neki nabrijani kafanski političari samo prave razdor u RH.

XX
XXXL
00:05 13.06.2024.

Teško shvatiti da Biden nije pisao Zokiju, s obzirom na njegove silne uspjehe. Život je zbilja okrutan.

AN
Ante321
15:10 13.06.2024.

Da, da. Biden čestitao Plenkoviću. Nikada on za Plenkovića nije čuo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije