ZBOG RATNIH ZBIVANJA

BiH ministar naredio pojačane mjere osiguranja u vojnim objektima i tvornicama streljiva

Buturović Polje: Ministar obrane Zukan Helez stigao na mjesto nesreće
Armin Durgut/PIXSELL
02.10.2024.
u 15:00

Vojna industrija jedna je od najprofitabilnijih proizvodnih djelatnosti u BiH, a u prvih šest mjeseci ove godine iz te zemlje izvezeno je streljivo i oružje vrijedno više od 150 milijuna eura

Mjere osiguranja u objektima oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i tvornicama streljiva i vojne opreme pojačane su, potvrdio je u srijedu ministar obrane BiH Zukan Helez. Nakon što su lokalni mediji tijekom dana, pozivajući se na neimenovane izvore, izvijestili o nespecificiranim sigurnosnim prijetnjama koje su navodno otkrile policijske agencije, ministar Helez je izjavio kako su mjere osiguranja vojnih objekata podignute iz preventivnih razloga.

"Svjedočimo eskalaciji ratnih zbivanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini. S tim u vezi i potencijalnim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu, naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte zapovjedništava, postrojbi, objekata i skladišta naoružanja i streljiva u sastavu oružanih snaga BiH u cilju zaštite osoblja, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH", izjavio je Helez.

Istaknuo je kako se pojačane mjere osiguranja odnose isključivo na objekte povezane s vojskom i ostat će na snazi "do daljnjeg". "Građani u Bosni i Hercegovini ne trebaju strahovati. Sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja", izjavio je.

Pojačane mjere osiguranja, uz ostalo, znače stroge mjere kontrole svih vozila i osoba koje ulaze u vojne objekte i tvornice streljiva i oružja. Vojna industrija jedna je od najprofitabilnijih proizvodnih djelatnosti u BiH, a u prvih šest mjeseci ove godine iz te zemlje izvezeno je streljivo i oružje vrijedno više od 150 milijuna eura. U usporedbi s istim razdobljem 2023. godine to je predstavljalo rast izvoza od čak 45 posto.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Slavlje u Sarajevu nakon napada Irana na Izrael

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije