OKONČANA KRIZA

BiH nakon 16 mjeseci dobila novo Vijeće ministara

'Zlatko Lagumdzija leader of Social Democratic Party, addresses journalists, in Sarajevo, on December 28, 2011, with conclusions of the meeting with leaders of the most influential political parties i
'ELVIS BARUKCIC'
10.02.2012.
u 19:03

Sljedeće dvije i pol godine Vijećem ministara BiH predsjedavat će Vjekoslav Bevanda dok će Zlatko Lagumdžija biti njegov zamjenik

Zastupnički dom parlamenta BiH potvrdio je novo Vijeće ministara na čelu s Vjekoslavom Bevandom, prenio je Dnevni avaz. Time je u petak okončana kriza vlasti koja je trajala punih 16 mjeseci, odnosno od izbora u listopadu 2010. godine.

Novi sastav Vijeća ministara odobrilo je, prema dogovoru koji su lideri šest stranaka oformili 28. prosinca 2011., 26 od 34 zastupnika koji su u trenutku glasovanja sjedili u parlamentarnim klupama. Protiv je bilo sedam, a jedan je zastupnik bio suzdržan.

Za ministra vanjskih poslova i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara izabran je Zlatko Lagumdžija (SDP), dok je njegovom zamjenicom imenovana Ana Trišić- Babić (SNSD).

U raspravi prije samog postupka glasovanja poslanici Stranke za BiH i Saveza za bolju budućnost BiH protestirali su protiv sastava novog Vijeća ministara, a kao jedan od razloga nezadovoljstva naveli su nepostojanje programskog dokumenta i nedovoljnu zastupljenost žena.

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:06 10.02.2012.

Zlatko Kralju ne daj se

Avatar LargoWinch
LargoWinch
21:07 10.02.2012.

Sjajna država. Država koja izglasava budžet za 2011. godinu.(koji je dobro probijen i rebalansiran) u drugom mjesecu 2012. Ponižavanje svog naroda od strane \"političke elite\" iz Sarajeva nema ni mjere ni kraja.

VL
©
22:15 10.02.2012.

ne bih ja rekao iz Sarajeva....... biće da negdje drugdje leži zec..... tj. vol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije