Odgovor EK

BiH treba osigurati jednak tretman svim etničkim skupinama

ek
Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL
01.10.2013.
u 13:27

Komisija potiče nadležna tijela BiH da iskoriste ove različite pristupe kako bi izgradili konsenzus i osigurali jednak tretman svih etničkih skupina

Europska komisija odgovorila je na zajedničko pitanje hrvatskih europarlamentaraca Tonina Picule i Davora Ive Stiera o položaju Hrvata u BiH, koje je dvojac postavio povjereniku za proširenje Stefanu Füleu početkom rujna.

– Komisija potiče nadležna tijela BiH da iskoriste ove različite pristupe kako bi izgradili konsenzus i osigurali jednak tretman svih etničkih skupina BiH u izbornom postupku – piše u Füleovu odgovoru koji je poslan uoči sastanka s političkim čelnicima BiH u Bruxellesu.

– Ukidanje diskriminacije u predstavničkom sustavu jest zajednička baština svih članica koja jamči temeljna ljudska i građanska prava – komentirao je odgovor EK Picula koji je posebno pozdravio dio odgovora u kojem EK naglašava odgovornost BiH političara da slijede pozitivnu praksu europskih modela jednakopravnosti.

>> Nazovite rodbinu, recite joj matični broj i neka upišu da živite u BiH

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije