jeste li ih vidjeli?

Bijeg od kuće: Policija u potrazi za maloljetnim bratom i sestrom

nestali (1)
Foto: Nestali.hr
1/9
15.03.2013.
u 09:04

Petnaestogodišnja Ivana Jurković najmlađa je osoba čiji je nestanak prijavljen u proteklih tjedan dana. Najstariji je Čedo Vasiljević (73) iz Viškova

Ukupno 11 osoba nestalo je na području RH u posljednjih tjedan dana, od toga čak pet maloljetnika.

Vjerojatno najintrigantniji slučaj nestanka prijavljen je u Sisku . Tamo su 11. ožujka brat i sestra, petnaestogodišnja Ivana Jurković i Ivan Jurković (16), pobjegli iz obiteljske kuće. Ivana je visoka 150 centimetara, ima kestenjastu kosu, plave oči, ovalno lice i slabije je tjelesne građe. Ivan je visok 170 centimetara. Ima kestenjastu kosu i oči, ovalno lice i srednje je tjelesne građe. Nije poznato kakvu su odjeću nosili u trenutku nestanka. Otišli su s adrese Braće Bobetka 106.

Kako doznajemo, policiji je dojavljeno da su pobjegli kod rođaka koji žive u romskom naselju. U tijeku je potraga za njima.

Tomislava Mićunović (17) nestala je 14. ožujka kada se iz ulice J. J. Strossmayera 67 u Osijeku uputila u nepoznato. Tomislava je visoka 150 centimetara, ima crnu kosu, smeđe oči i srednje je tjelesne građe. Ima madež na desnoj strani brade. Nije poznato u što je bila odjevena u tom trenutku.

Dan ranije iz Piškorevaca je nestala 16-godišnja Marija Blažević. Djevojka je visoka 160 centimetara, ima svijetloplavu kosu, zelene oči, ovalno lice i slabije je tjelesne građe. Istog dana u Zagrebu je posljednji put viđena Iva Trbušić (22). Djevojka visoka 160 centimetara otišla je s adrese Rudolfa Bićanića 24 u nepoznatom smjeru i od tada joj se gubi trag. Ima crnu kosu, zelene oči, ovalno lice i srednje je tjelesne građe. U trenutku nestanka bila je odjevena u crnu jaknu s kapuljačom i crne tajice. Imala je crne tenisice.

Nestali 12. ožujka

U utorak su posljednji puta viđeni Domagoj Petrović, Ivan Škrabić i Marko Amić. Petnaestogodišnji Domagoj nestao je s adrese Vinkovačka cesta 61 u Osijeku. Visok je 170 centimetara, ima smeđu kosu i oči i srednje je tjelesne građe.

Ivan Škrabić (49) visok je 175 centimetara, ima kestenjastu kosu i oči, okruglo lice i jače je tjelesne građe. Posljednji put viđen je u Dubrovniku na adresi Ivana Gorana Kovačića 87. Bio je odjeven u crnu jaknu, svijetle samt hlače i imao je crne cipele. U trenutku nestanka Ivan nije nosio bradu kao na fotografiji. Marko Amić (18) nestao je u Osijeku. Mladić visok 185 centimetara zadnji je put uočen na Vinkovačkoj cesti 61. Ima crnu kosu i srednje je tjelesne građe.

Nestao i 73-godišnjak

Mladić Dražen Čuma (18) istog dana udaljio se iz ulice Kneza Zdeslava 2 u Lugu Samoborskom. U Vukovaru je dan ranije posljednji put viđen Ivica Šmit (53). Muškarac nosi zubnu protezu, a visok je 170 centimetara, ima smeđu kosu i kestenjaste oči, ovalno lice i slabije je tjelesne građe. Najstariji od nestalih je 73-godišnji Čedo Vasiljević iz Viškova. Čedo je visok 170 centimetara, ima sijedu kosu, sive oči i ovalno lice. U trenutku nestanka bio je odjeven u tamnosivu jaknu s patent zatvaračem, jednodijelni tamnoplavi kombinezon s natpisom SKF. Imao je crne poluvisoke cipele.

Od četiri nestale osobe iz prošlog tjedna, pronađena je jedna osoba. Policija još uvijek traga za: Anom Belić, Ivicom Merkašem i Romanom Mašićem.

Ako ste vidjeli neku od nestalih osoba, posjetite njezin profil u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (klikom na sliku) na www.nestali.hr, nazovite broj 192 ili se javite u najbližu policijsku postaju.

>>U tjedan dana nestalo troje maloljetnika i jedan muškarac

Komentara 9

PO
Početnik
10:02 15.03.2013.

U Hrvatskoj paralelno s ovim enormnim nestancima cvate trgovina organima, ali time se rijetko koji mediji bave, policija još manje. Ovo nestajanje je već zauzelo dimenzije epidemije, a nitko ne postavlja pitanja.

YU
yututu
10:03 15.03.2013.

Najpoznatiji primjer korumpiranog transplantacijskog lobija zabilježen je u Kini. Nakon što je jedan kineski novinar i doušnik otkrio prve činjenice o koncentracijskom logoru u okviru jedne bolnice, gdje je na tisuće Falun Gong praktikanata godinama bilo podvrgnuto oduzimanju organa da bi oni potom bili ubijeni, a posmrtni ostaci spaljeni, pojavio se niz dokaza da se ovaj zločin uistinu događa, ne samo u jednoj bolnici, već u bolnicama širom Kine.

YU
yututu
09:45 15.03.2013.

Šta radi policija i razne špiYUnske službe ? Ne radi li se tu o organiziranim zločinačkim skupinama povezanih sa trgovinom organima, bijelim robljem ili jednostavno ubojicama ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije