propovijed

Biskup Jezerinac: Branitelji sa srpske strane očekuju aboliciju

\'karlovac biskup jezerinac odrzao je misu u kapeli svetog kriza u cast 17 poginulih branitelja,081109 photo: dominik grguric/PIXSELL\'
Arhivska fotografija
03.03.2011.
u 14:33

- Obostranom abolicijom vezanom uz događaje u Domovinskom ratu stvorile bi se povijesne pretpostavke boljeg života na ovim prostorima, kaže biskup

- Obostranom abolicijom vezanom uz događaje u Domovinskom ratu stvorile bi se povijesne pretpostavke boljeg života na ovim prostorima - rekao ja biskup Juraj Jezerinac na svečanosti povodom obilježavanja 20 godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke.

Jezerinac je u propovijedi na svetoj misi zadušnici služenoj za preminule članove postrojbe rekao da nakon što je agresor Hrvatsku htio pretvoriti u spaljenu zemlju, nitko nema pravo dijeliti lekcije o legitimnosti domovinske obrane.

- U to vrijeme obrana je bila naša moralna obveza. Tko pokušava drukčije tumačiti te događaje iz naše prošlosti prikriva pravu istinu o vremenu, narodu i događajima u 90-im godinama. I nakon svega što je ova zemlja propatila, bilo joj je iznimno stalo do mira, što pokazuje i donošenje Zakona o aboliciji. Slikovito, hrvatski narod se ponašao po onoj: ako je meni netko načinio veliko zlo, ja ga molim da mi oprosti. No agresoru takvo što ni danas još nije na pameti. Branitelji očekuju istovjetnu gestu s druge strane. Za očekivati je da će se Zakon o obostranoj aboliciji pojaviti kao pokazatelj dobre volje i želje za mirom - zaključio je Jezerinac.

Proslava 20 godišnjice osnutka Specijalne policije na karlovačkom području održana je u bazi Interventne policije PU karlovačke. U sastavu Interventne policije danas je još 20 ljudi koji su ušli u postrojbu po osnutku. Nekadašnja Specijalna policija bila je prva legalna oružana postrojba koja je u Domovinskom ratu krenula u obranu Karlovca, Ogulina, Slunja i Duge Rese. Kroz nju je prošlo više od 1000 pripadnika aktivnog i pričuvnog sastava, a ratovali su na svim hrvatskim ratištima. U akcijama je sedam policajaca poginulo, 50 ih je ranjeno, a 12 zatočeno. Nakon rata, od posljedica ranjavanja i bolesti umrlo ih je još 25.

Komentara 8

JI
jimbeam
20:34 03.03.2011.

A ko će vas popove i s jedne i s druge strane abolirati,gamadi jedna !

OB
-obrisani-
21:59 03.03.2011.

mA ... bitno je da je naša vlast njima dala aboliciju! Osobno sam za reciprocitet! Vi nama - mi vama.

BA
bandido
18:35 03.03.2011.

ne aboliciji. svi zlocinci trebaju odgovarat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije