Uvijek treba probati nešto novo

Biste li probali ovaj kruh? Krenula žestoka rasprava: 'To je odvratno'

kruh
Thinkstock
20.01.2019.
u 08:08

Brašno od kojeg se radi kruh sastoji se od sušenih i mljevenih cvrčaka te uobičajenog brašna i sjemenki

Pekara Fazer u Finskoj radi kruh od samljevenih kukaca. Ukupno samelju 70 cvrčaka i takav kruh prodaju  kupcima. Iz pekare tvrde da je okus kruha odličan. Finska je naime ukinula zabranu prodaje kukaca za korištenje u hrani.

Markus Hellstrom, izvršni direktor Fazera tvrdi da je ovaj proizvod vrlo ukusan. "Brašno od kojeg se radi kruh sastoji se od sušenih i mljevenih cvrčaka te uobičajenog brašna i sjemenki, zbog čega kruh od ovog brašna ima puno više proteina od običnog kruha", kažu iz pekare, piše Mirror.

Inače, više od dvije milijarde ljudi diljem svijeta jede insekte. Glavni razlog je to što su kukci bogati masnim kiselinama, kalcijem, željezom i vitaminom B12.

No, ne misle svi tako. Na društvenim mrežama rasprava o tome da se jede kruh od cvrčaka nije naišla na odobrenje.

"To je odvratno!", "Gadi mi se!", napisali su neki od korisnika društvenih mreža.

Pogledajte video. Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

HL
Hladan
09:33 20.01.2019.

Profesorice, to sa pekarnicom je u redu, ali sto da radimo kad cak i voditelj na Dnevniku kaze turcizam "ducan ili srbizam "golemo"? A cesto se cuju i na TV i radiju a posebno u ZG seljacizmi poput "sa menom", "sa tebom".

DU
Deleted user
12:32 20.01.2019.

Neznam koji je komentar gluplji uvjek neko prebrojavanje.Onda su svi stari autohtoni Zagrebčani srbi jer eto koriste ekavicu"lepo,belo,". Koji Hrvatski,Turski Srbski pa toliko je narod se izmješao da je deplasirani pričati tko je tko.

SA
samoborka
08:45 20.01.2019.

Kao prvo,Vecernji, hrvatski se iskljucivo kaze pekarnica. Pekara samo je lokalizam i srbizam koji je usao u hrvatski jezik i prosirio se. Drugo, ne vidim razloga zasto ijedna osoba koja jede meso ne bi jela i te cvrcke. Osjecaj gadjenjaa je u redu,ali je subjektivan jer ovisi o prehrambenim navikama pojedinca i zajednice. No razloga za ikakvu spornost nema. Jer, meso je meso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije