Zakasnili s odlukom?

'Bit će teško balzamirati tijelo Huga Chaveza'

Hugo Chavez (1)
Reuters/PIXSELL
14.03.2013.
u 09:11

Prvotni plan da se tijelo bivšeg venezuelskog predsjednika Huga Chaveza balzamira možda neće biti ostvaren. Prijelazni predsjednik Venezuele Nicolas Maduro kazao je da je prva procjena stručnjaka kako bi taj proces mogao biti "vrlo težak".

Prvotni plan da se tijelo bivšeg venezuelskog predsjednika Huga Chaveza balzamira možda neće biti ostvaren. Prijelazni predsjednik Venezuele Nicolas Maduro kazao je da je prva procjena stručnjaka kako bi taj proces mogao biti "vrlo težak", piše CNN.

Maduro je kazao da su stručnjaci rekli kako se odluka o balzamiranju trebala donijeti "mnogo ranije". Nije objasnio zašto se odluka trebala donijeti ranije ni koje su to poteškoće u balzamiraju Chavezova tijela, ali je dodao da će bivši predsjednik uvijek ostati u kolektivnom sjećanju građana Venezuele.

– Imat ćemo komandanta u trajnom sjećanju, posebno one generacije koje su čule, dodirnule ga i vidjele. Moramo držati živima njegovu pojavu, glas i razmišljanje – rekao je Maduro. Chavez je umro ranije ovog mjeseca u 59. godini nakon dugotrajne bitke s rakom.

Maduro je nakon smrti rekao da će tijelo balzamirati i izložiti kao što su javnosti izložena tijela bivših revolucionarnih vođa Vladimira Lenjina i Mao Ce-tunga. Izbori za predsjednika Venezuele održat će se 14. travnja, a Maduro je u ponedjeljak ispunio dokumente kojima je i službeno postao kandidat.

Sve o smrti Huga Chaveza pratite na našem specijalu

Komentara 1

TO
tombston
21:05 14.03.2013.

opet mi je moj srpski brat obrisao tekst, izgleda ha hrvati mnogo bre vole srpske novinare kad ih bre toliko ima u vecernjem, pa ispada da su to srpske vecernje novosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije