Ubojstvo

Bivšem policajcu ispucao četiri metka u glavu pa pobjegao

policija (1)
Foto: Pixsell
1/3
14.11.2010.
u 20:59

U ponedjeljak je policija potvrdila kako se radi o bivšem prometnom policajcu Srećku Kolovratu koji je u mirovinu otišao 2005. godine

S četiri hica u glavu nepoznata osoba u nedjelju oko 18 sati smaknula je bivšeg policajca u Sesvetskoj Selnici, nedaleko od željezničke pruge. Ubojica je pješke otišao s mjesta zločina i gubi mu se svaki trag. Je li atentator imao pomagača, u policiji još ne znaju. Neslužbeno smo doznali da pokraj mrtvog muškarca istražitelji nisu našli nikakvo oružje.

U ponedjeljak je policija potvrdila kako se radi o bivšem prometnom policajcu Srećku Kolovratu koji je u mirovinu otišao 2005. godine. Potvrđeni su i navodi svjedokinje kako je ubijen s nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.


Ubojica poznavao žrtvu?

Tijelo bivšeg kolege našli su na malom parkiralištu, a pokraj njega je bila parkirana tamnozelena škoda zagrebačkih registracijskih oznaka, koju su policajci pomno pregledali, a potvrđeno je da je pripadala ubijenom. Nije bila u pogonu. U policiji su bili škrti što se tiče informacija o zločinu, a neslužbeno smo doznali tek da je žrtvi bilo 49 godina. O zločinu je policiji javio muškarac koji je vidio tijelo kada je išao na posao.

Tko je i zašto smaknuo bivšeg policajca, zasad nije poznato. To što je muškarac smaknut s četiri precizna hica u glavu, potvrđuje da je ubojica stajao jako blizu svoje žrtve, što bi moglo značilo da se poznaju. Druga je mogućnost da je atentator bivšem policajcu prišao sleđa i ispalio smrtonosne hice.

Policija, koliko znamo, ima samo jednog očevica, susjedu, koja je prvo čula tri pucnja u rafalu, a nakon stanke oko 15 sekundi – još jedan hitac.

– Nakon hitaca sam izašla na terasu i vidjela muškarca u bijeloj majici kako bježi uz živicu pokraj pruge u smjeru Sesveta – rekla nam je susjeda, koja je, dakako, htjela ostati anonimna. Ubojica je bio, dodala je, tako joj se činilo, mlađi muškarac.

Svjedokinja slabo vidjela
No, u to nije bila sto posto sigurna jer je vidljivost zbog mraka bila znatno smanjena. Šokirana susjeda je kazala kako se kod te pruge često događaju nesreće. Druga stanarka u toj kući čula je samo pucanj i prvo je pomislila da su već počeli bacati petarde, za Novu godinu.

 

Komentara 18

OB
-obrisani-
21:31 14.11.2010.

Otišla nam zemlja u krasni ... Nikad nije bilo ovoliko nasilja (u mirnodobsko doba)..

MR
mravac
22:32 14.11.2010.

Jel to tamo ona zona gdje maminjo vlada???

MA
mamba64
15:12 15.11.2010.

Ubio ga kolega policajac,reka bi vam i zašto ali neznam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije