Rusi moraju izgubiti rat

Bivši američki zapovjednik: Ukrajina bi do ljeta iduće godine mogla osoboditi Krim

Ukrainian servicemen fire toward Russian troops with a tank at a position in Donetsk region
Foto: Stringer/REUTERS
1/3
16.10.2022.
u 18:14

Prema Hodgesovom mišljenju "jedina nada" ruskog vodstva je u tomu da će se zapadne zemlje pokolebati kada je posrijedi njihova potpora Ukrajini

Ben Hodges, bivši zapovjednik američke vojske u Europi vjeruje da je oslobađanje Krimskog poluotoka koji je sada pod ruskom okupacijom, moguće do ljeta sljedeće godine.

"Kada razmotrim, vidim da je situacija u kojoj se nalaze Rusi iz tjedna u tjedan sve gora. Kažu da je rat test volje i logistike, a u oba aspekta Ukrajina je daleko superiornija", rekao je bivši zapovjednik za list FAZ.

"Rusi moraju izgubiti rat, jer će u suprotnom pokušati ponovno ratovati za dvije ili tri godine", rekao je.

Prema Hodgesovom mišljenju "jedina nada" ruskog vodstva je u tomu da će se zapadne zemlje pokolebati kada je posrijedi njihova potpora Ukrajini.

"Dakle, oni čine sve što mogu da bi produljili rat te šire strah i nesigurnost na zapadu. Bilo koje sredstvo će im pritom poslužiti: mladići koje sada regrutiraju kao topovsko meso, kao i napadi na infrastrukturu na zapadu", rekao je bivši general.

"Vjerujem da ćemo stoga u predstojećim tjednima i mjesecima češće svjedočiti takvim sabotažama i napadima ili barem pokušajima."

VIDEO Pokolj u ruskoj bazi: 11 mrtvih i 15 ranjenih. 'To je teroristički napad'

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Bud Humski
Bud Humski
19:02 16.10.2022.

Kako se priblizava zima, najvjerojatnije duga i hladna... halucinacije su sve jace! "Jedina nada ruskog vodstva je u tomu da će se zapadne zemlje pokolebati kada je posrijedi njihova potpora Ukrajini". A jedina nada "zapadnih demokracija" je u tomu da na Rusiju padne neki asteroid, 'malo' veci od onoga koji je pao negdje u Sibiru 1908. godine...

XA
xaron
21:50 16.10.2022.

…napad na infrastrukturu Zapada…Pa ne znam ko je minirao NS 1 i 2 koji su važan dio infrastrukture Zapada.

MA
malena27
20:09 16.10.2022.

Oslododiti ? Mislite okupirati!? Na Krimu većinom žive Rusi. Oni ne žele biti "oslodođeni" od strane NATO i Ukrajine. Ukrainci su prije nekoliko godina pokazali svu svoju ljubav prema Krimu Krimljanima kada su im prekinuli opskrbu pitkom vodom koja je koja je dolazila iz rijeke Dnjepar. Na koncu Krim je slobodan još od doba Katarine Velike , točnije od 1777 godine. Tada je Kate oslodila Krim od Osmanlija. Od tog vremena rusko oružje i snage nisu napuštale Krim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije