afera spice

Bivši direktor Riebera tvrdi da nisu željeli zavladati Podravkom

'23.09.2011., Koprivnica - Proizvodni pogoni prehrambene kompanije Podravka u kojima se proizvodi Vegeta. Photo: Marijan Susenj'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
21.03.2012.
u 20:10

Tor Lund je svjedočio na suđenju optuženima za malverzacije dionicama tvrtke Podravka.

Tor Lund, bivši financijski direktor norveške tvrtke Rieber & Son, svjedočio je u srijedu na suđenju optuženima za malverzacije dionicama Podravke.

Izjavio je da Rieber & Son nije kanio neprijateljski preuzeti koprivničku kompaniju, a da su odluku o kupnji 19,9 posto dionica Podravke, što je 2,5 posto njezina temeljnog kapitala, donijeli 2004. godine. Dionice su, dodao je, prodali 2006. i 2007. godine jer im je porasla cijena.

Na raspravi u srijedu trebali su svjedočiti i srbijanski poduzetnici Ranko Mimović i Slobodan Vučičević, ali se nisu pojavili.

Komentara 1

LO
lovro
09:27 22.03.2012.

Bivši predsjednik uprave norveške prehrambene kompanije »Rieber & Son« Asbjorn Reinkind posvjedočio je u utorak na suđenju optuženima u aferi Spice da je imao ovlaštenje kupiti 19,99 posto dionica Podravke te da je tvrtka kojoj je bio na čelu razmišljala o stjecanju još više dionica koprivničke prehrambene kompanije. A o ovom od utorka nigdje ni riječi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije