bio je odsutan mjesec dana

Bivši šef kineske diplomacije smijenjen zbog navodne izvanbračne afere

FILE PHOTO: Former Chinese Foreign Minister Qin Gang attends a press conference when he was in office after talks with his Dutch counterpart Wopke Hoekstra in Beijing
Thomas Peter/REUTERS
19.09.2023.
u 10:32

Visokim kineskim dužnosnicima rečeno je da je interna istraga Komunističke partije otkrila da se Qin upleo u aferu dok je bio veleposlanik Kine u Sjedinjenim Državama, navodi list. Dva izvora rekla su dnevnom listu da je afera rezultirala rođenjem djeteta u SAD-u.

Bivši kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang, smijenjen s te dužnosti u srpnju, imao je izvanbračnu aferu dok je bio veleposlanik u Sjedinjenim Državama, objavio je u utorak Wall Street Journal. WSJ piše da je Qin surađivao u istrazi koja je sada usmjerena na to jesu li afera ili Qinovo ponašanje ugrozili nacionalnu sigurnost Kine.

Visokim kineskim dužnosnicima rečeno je da je interna istraga Komunističke partije otkrila da se Qin upleo u aferu dok je bio veleposlanik Kine u Sjedinjenim Državama, navodi list. Dva izvora rekla su dnevnom listu da je afera rezultirala rođenjem djeteta u SAD-u.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev Reutersa da komentiraju objavu WSJ-a. Qina je u srpnju zamijenio diplomatski veteran Wang Yi na mjestu ministra vanjskih poslova nakon što je Qin bio odsutan mjesec dana s dužnosti nakon jedva pola godine na toj poziciji. Bio je glavni kineski diplomat u Washingtonu od srpnja 2021. do siječnja ove godine.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Zbog radova Zapadni kolodvor zatvoren je za putnike

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
14:40 19.09.2023.

Vazno je iznaci izgovor makar nebio uvjerljiv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije