Nikoga nije briga

Bivši Spomen-dom stoji 1,8 mil. kuna godišnje, a državi se "fućka"

'ulama_mlm_zag_080110'
Foto: 'Photoshop'
1/3
02.04.2010.
u 09:20

Ovih su dana u Kumrovcu bili ferijalci, koji bi rado od bivše zgrade policije napravili omladinski hostel.

Ovih su dana Kumrovec posjetili članovi Ferijalnog saveza Hrvatske, koji su zainteresirani za zgradu bivše policije koja u središtu Kumrovca zjapi prazna već pet godina. Zgrada u kojoj su nekad stanovali mladi policajci ima kuhinju, prostoriju za sastanke i čak 18 soba sa 40 do 50 ležajeva te bi bila idealna za hostel.

Pismo namjere

Općini su poslali pismo namjere te su općinari bili u Ministarstvu turizma.

– Uz pomoć koalicijskog partnera HSS-a i Vlaste Hubicki bili smo u Ministarstvu i primio nas je savjetnik Darko Till. Predočili smo mu ideju i njima se ona svidjela – rekao nam je načelnik Kumrovca Dragutin Ulama.

S Povjerenstvom Ureda za upravljanje državnom imovinom Kumrovčani su raspravljali i da dobiju na korištenje državnu zgradu nekadašnjeg Turističko-informativnog centra koju bi rado pretvorili u prostore za udruge te o sportskim terenima sagrađenima 1987. za Univerzijadu, koji 20 godina zjape prazni.

 – Na tim objektima potrebna su ulaganja barem od nekoliko milijuna kuna i tražili smo da nam ih daju na koncesiju od barem 25 godina. Nijedan investitor ne bi ih želio ni taknuti na rok od godinu dana – rekao je Ulama, dodajući da za Partijsku školu, Spomen-dom boraca i Titovu rezidenciju nema nikakvih dodatnih informacija o privatizaciji.

Državna sramota

– Sramota je i za državu da im samo hladni pogon Spomen-doma sa još 20-ak zaposlenih koji, nažalost, ništa ne rade, stoji 1,8 mil. godišnje. U Ministarstvu znanosti to ne znaju i "fućka" im se. A kad pozovemo HDZ da nam pomogne u rješavanju problema naših "mrtvih kapitala", uvijek nas odbiju i ne žele ići s nama u državne institucije – kaže Ulama.

Ključne riječi

Komentara 3

NO
norivrganji
16:15 05.04.2010.

E moj Ulama..pa niti HSS Hubicki ti nebi pomagala da nema osobni interes. A kaj se tiče prvog susjeda, saborskog zastupnika Škvorca, pa se dobro zna. *ZNA SE* da on nezna ni kakvu bu penziju dobil, a kamoli da ga interesira nekaj kaj bi služilo za opće dobro. Zato moj Ulama uzdaj se use i u svoje kljuse. Čestitam ti na svemu kaj si do sad napravil, a pomogli ti buju i dalje \"mali\" ljudi z velikim srcem.

DH
dalibor.hren
19:04 05.04.2010.

Portijsku školu bi trebala obnoviti Jadranka Kosor. Bila je najbolja učenica...

OB
-obrisani-
21:22 06.04.2010.

Partijsku školu si je trebao uzeti SDP,pa obnoviti zgradu i sve u Kumrovcu.Ionako se vole hvaliti stečevinama.Ali ne .Oni su takve objekte ostavili lokalnoj jedinici,za razliku od zgrada,kao što je \"kockica\" , zgrada na Iblerovom trgu i nebrojeno drugih na atraktivnim lokacijama,koje danas iznajmljuju.Sada bi to ruglo drugi trebali baštiniti i obnavljati drugi,a zahvaljujući Partijskoj školi danas mnogi jedu kruh bez motike,po svim strankama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije